Prøv Procycling Pluss idag

JAKTER RESULTATER: En kontraktsøkende Emilie Moberg kan trolig melde seg inn i kampen om topplasseringer på to etapper. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

Moberg er blitt lovet egne sjanser i Ladies Tour

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 21.08.19 19:51

Del på    

Eksamen ble siste oppladning før rittet på hjemmebane.

HALDEN (procycling.no): Mens de fleste rytterne ankom solfylte Halden med sykling i tankene onsdag, var det skolearbeid som måtte unnagjøres før Emilie Moberg kunne gjøre det samme. Hun hadde nemlig eksamen tidligere på dagen.

– Første delen gikk bra. Der følte jeg at jeg hadde kontroll. Den siste delen kom det noen spørsmål hvor jeg skjønte at det ikke ble full pott. Jeg har satset mer på god trening enn å lese maks. Jeg har i hvert fall hatt en liten distraksjon før Ladies Tour, sier hun muntert etter å ha hilst pent på kulturminister Trine Skei Grande sammen med flere av de norske profilene og fjorårsvinner Marianne Vos.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Moberg veltet i EM og fikk et godt slag i hånda. Fremdeles er det én finger hun ikke kan bøye helt.

– Det går fint. Vi har jo elektrisk giring. De første dagene var det vanskelig å bremse, men nå går det bra. Det tror jeg andre er glad for også, sier hun med en trillende latter.

BESØK FRA KULTURMINISTEREN: Trine Skei Grande var på plass i Halden før lagpresentasjonen onsdag kveld. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

Blitt lovet egne sjanser

Moberg måtte bryte Ladies Tour på åpningsetappen i fjor, da en hjernerystelse fra en kraftig velt i RideLondon Classique gjorde høsten vanskelig. Derfor gleder hun seg veldig over at hun nå nok får sjansen til å sykle alle de fire etappene, hvor de siste to går inn til barndomsbyen Halden.

Team Virtu kommer også med italienske Marta Bastianelli, som har levert en strålende sesong så langt. 32-åringen er oppe på fjerdeplass på UCIs verdensranking og kommer nylig fra seier i Vårgårda. 

– Vi har ikke hatt noe taktikkmøte enda, men jeg har blitt lovet at jeg skal få egne sjanser her. Om det blir full støtte eller om det blir en miks med meg og Marta vet jeg ikke, men det er i hvert fall to av fire etapper som bør passe greit for meg, sier Moberg, og sikter til den første og den fjerde etappen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Leter fremdeles etter nytt lag

Moberg er inne i sin andre og siste sesong med Team Virtu. Det danske damelaget legges ned etter sesongen og Moberg er fremdeles på søken etter en kontrakt. I år har hun stort sett hatt en hjelperytterrolle i alle ritt hun har kjørt, foruten om noen av landslagsoppdragene. Som landslagsrytter vant hun den andre etappen i Tour of Uppsala, men i de større rittene har resultatene uteblitt for Moberg selv.

– Det har blitt litt naturlig at jeg har måttet ta en litt større hjelperytterrolle, i og med at vi har fått inn ganske sterke spurtere. For min del har det ikke det vært det helt store med tanke på egne resultater, og jeg kom jo også fra et skadeavbrekk på et halvt år. Det har vært litt tøffere i år, og det er ikke ideelt når man skal ut og søke lag. Jeg er veldig sultne på egne resultater nå, sier hun foran årets Ladies Tour. 

Hun føler seg ganske sikker på at hun også neste år vil sykle for et internasjonalt UCI-lag.

– Jeg er i dialog nå med flere lag, så jeg vet det vil ordne seg, men jeg vet ikke hva det blir foreløpig, sier hun.

Hun svarer «mest sannsynlig» på at det blir et lag i utlandet.

– Jeg kjenner jo Karl (Lima) og Tone (Hatteland Lima) veldig godt. Jeg vet jeg er velkommen, og det har de også sagt. Hitec er fint det, men jeg har vært der i syv år, så jeg er litt gira på noe annet.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse