NEKTER FOR ALT: Men nå er Michele Ferrari for første gang dømt for håndtering av dopingmidler.

Michele Ferrari tapte ankesak

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 23.11.17 09:09

Del på    

Hjalp skiskytter med å skaffe EPO – fikk sin første dopingdom.

(procycling.no): Michele Ferrari, legen Lance Armstrong benyttet seg av under «storhetstiden», ble i april i år dømt til 18 måneders betinget fengsel for å hjelpe den italienske skiskytteren Daniel Taschler med å dope seg.

Ferrari anket dommen på stedet, og nå er det avklart i en høyere instans av domstolen i Bolanzo og straffeutmålingen blir stående. Det skriver avisen Corriere della Sera.

Dopinglegen har hele tiden nektet for å ha gjort noe galt.

Samtaler om doping avlyttet

Italiensk politi benyttet seg av telefonavlytting da de nøstet opp trådene rundt Ferraris befatning med Daniel Taschler, og hans pappa Gottlieb, som på den tiden fungerte som visepresident i det internasjonale skiskytterforbundet (IBU).

Samtalene mellom Ferrari og pappa Taschler skal ha funnet sted i 2010.

Selv om doktor Ferrari har fått en lang rekke anklager rettet mot seg gjennom tidende, er det faktisk første gang han har blitt domfelt for befatning med dopingmidler.

I 2006 ble han dømt for idrettslig svindel og ulovlig arbeid som farmasøyt, etter at Filippo Simeoni vitnet mot ham. Til slutt ble han frikjent for det ene tiltalepunktet, før foreldelse kombinert med treghet i det italienske rettssystemet gjorde av saken aldri ble konkludert.

På 90-tallet skal Ferrari ha utstyrt en rekke klienter med EPO. Idrettsleger med uedle hensikter kunne operere relativt fritt før doping ble kriminalisert i 2000. Etter den tid hadde det blitt lettere å gå etter leger og idrettsutøvere som dopet seg.

Daniel og Gottlieb Taschler ble dømt i november 2015. Sønnen ble dømt til ni måneders fengsel og mottok en bot på rundt 33 000 norske kroner. Gottlieb Taschler ble dømt til ett års fengsel og måtte betale 36 000 kroner i bot.

Anker på nytt?

I tillegg til straffen på 18 måneders fengsel, ble Michele Ferrari dømt til å betale kompensasjon til det internasjonale antidopingbyrået WADA. Summen ble dog redusert fra 12 500 til 2500 euro, skriver Corriere delle Sera.

Ferrari skal ha bestemt seg for å anke dommen på nytt, noe som kan bety en endelig avgjørelse i italiensk høyesterett.

 

Tagget med: , , , ,

Les også disse