RASKEST: Tim Merlier spurtet inn til sin første seier i den belgiske mestertrøyen i Danmark rundt. FOTO: Skjermdump Eurosport

Merlier avsluttet med seier i Danmark

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 25.08.19 16:21

Del på    

Grøndahl Jansen ikke rask nok.

(procycling.no): Amund Grøndahl Jansen ble brakt i posisjon inne på den siste kilometeren i Frederiksberg, og svingte ut på oppløpet i fjerdeposisjon. Vital Concept hadde initiativet i front og Bryan Coquard fikk åpne spurten i andreposisjon.

Den fransk spurteren gikk til med 150 meter og det ble raskt klart at kampen om seieren skulle stå mellom ham og Tim Merlier, som hadde limt seg på hjulet hans. Corendon Circus-rytteren gikk opp på siden av Coquard med 50 meter til mål og maktet etter hvert å få de nødvendige centimeterne, for å ta seieren.

Dermed kunne Merlier juble for sin første seier i den belgiske mestertrøyen, like foran Coquard, mens lørdagens etappevinner Jasper De Buyst (Lotto Soudal) ble nummer tre.

Amund Grøndahl Jansen maktet aldri å komme helt opp mot de beste, men leverte likevel en solid spurt og tok til slutt femteplass på etappen. Herman Dahl (Joker Fuel of Norway) spurtet inn til tiendeplass.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Kommende Uno-X-rytter vant

I sammendraget ble det ingen endringer fra den foregående etappen. ColoQuick-rytter Niklas Larsen overtok ledelsen i rittet på kongeetappen i Velje, og har siden holdt den.

I avslutningen på den femte etappen var det ingen som kunne utfordre ham i kampen om sammenlagtseieren, og dermed tar den kommende Uno-X-rytteren karrierens største triumf.

22-åringen vinner rittet 11 sekunder foran Jumbo-Visma-rytter Jonas Vingegaard, mens Rasmus Quaade (Riwal Readynez) ble nummer tre, 12 sekunder bak.

Markus Hoelgaard (Uno-X) ble beste norske rytter i sammendraget på 15. plass, 1:32 bak vinneren.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse