Prøv Procycling Pluss idag

HENTET RETT FØR MÅL: Markus Hoelgaard viste styrke og var den siste overlevende fra bruddet i Kalmar Grand Prix. Foto: Mario Stiehl.

Hele feltet kjørte feil i finalen da Hoelgaard vant: – Bismak

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 7.04.17 17:50

Del på    

Markus Hoelgaard tok sin første UCI-seier på forunderlig vis.

(procycling.no): Markus Hoelgaard tok fredag sin første UCI-seier da han avgjorde Circuit des Ardennes. Det skjedde på merkelig vis.

For da hele feltet kjørte feil vei på de siste kilometerne, visste lillebror Hoelgaard at han skulle ta av til høyre. Dermed fikk han en god luke på slutten, og holdt hele veien inn foran et jagende felt.

I feltet bak var Kristoffer Skjerping raskest, og sikret med det dobbeltseier til Joker Icopal. 

– Med to kilometer igjen, kjører fronten av feltet feil i en rundkjøring. Jeg vet vi skal til høyre, så jeg svinger til høyre, og plutselig er jeg først. Jeg blir litt usikker på hva jeg skal gjøre, men jeg ser biler og motorsykler foran, og de kommer etter bak, så da bare kjører jeg på, forteller Markus Hoelgaard til procycling.no etter målgang.

Derfra syklet en forvirret rogalending det han kunne til mål, og kom inn flere sekunder foran hovedfeltet.

Det var kanskje ikke på denne måten at Hoelgaard hadde sett for seg at sin første UCI-seier skulle komme.

– Det er en litt spesiell måte å vinne på, det er med litt bismak, konstaterer han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

VIL BEHOLDE LEDERTRØYEN: Markus Hoelgaard håper at Joker Icopal beholder ledertrøyen resten av rittet. Foto: Mario Stiehl.

Skjerping i toppen tross stygg velt

Årsaken til at feltet kjørte feil, vet ikke Hoelgaard, men han tror det var motorsykler som kjørte rett frem, og at et slitent hovedfelt fulgte etter uten å tenke seg så nøye om.

– Seier er vel seier, det?

– Ja, på en måte er det jo det, men jeg føler egentlig ikke det. Jeg følte ikke for å juble over målstreken, det ble litt spesielt, sier 22-åringen som slet med skade hele høstsesongen i fjor.

Uansett ble det en god dag for Joker Icopal. For selv om Kristoffer Skjerping veltet stygt og rev opp hele trøyen, vant han spurten i hovedfeltet bak Hoelgaard. Sotra-syklisten var også blant dem som kjørte feil, så han gjorde en meget god avslutning i motbakkespurten som ventet rytterne.

– Jeg tror han hadde vondt i hele kroppen. Det så ikke så veldig bra ut, og jeg tror det var mye adrenalin inn i bildet. Nå er han på sykehus. Han klaget over en vond albue, så vi får se hva de finner ut der, forklarer Hoelgaard om lagkompisen.

Om skadene til Skjerping hindrer ham i å fortsette rittet, gjenstår å se, men det var uansett en sterk prestasjon å sikre seg andreplassen på måten han gjorde det på i dag.

Vil beholde ledertrøyen i laget

Nå sitter Joker-rytterne pent i det i sammendraget, og målet blir å forsvare ledertrøyen.

– Det er naturlig at målet blir å beholde trøyen. Nå sitter vi i hvert fall med to helt der fremme, men vi får se hva taktikken blir. Det er ikke så farlig hvem som tar seieren, bare det blir en av oss, forklarer Hoelgaard.

Etter å ha vært uheldig under Tour Alsace i fjor, røk hele høstsesongen til 22-åringen. Nå er han derimot tilbake for fullt, og tror tredagersrittet i De Panne har gjort godt for formen.

– Jeg følte meg ikke helt på topp i dag, men jeg pleier å ha en litt tung dag på første dag av etapperitt, og bli bedre etterhvert. Jeg tror mange av gutta som kjørte De Panne har kommet ut av rittet i god form. Vi merket at det var et hakk opp i støtecupen i starten og på slutten, så det var god trening.

 

Se video av målgangen under:

 

 

Tagget med: , ,

Les også disse