Prøv Procycling Pluss idag

KLAR FOR ARCTIC: Åsmund Romstad Løvik, her fra NM tempo i Heimdal. Foto: Knut Andreas Lone, procycling.no

– Vi har lyst til å prøve å få til et resultat

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 9.08.17 15:10

Del på    

Åsmund Romstad Løviks form har variert mye i sommer, men håper likevel på toppresultat i Arctic Race.

(procycling.no): Etter at Uno-X Hydrogen Development Team ga fra seg plassen til Arctic Race of Norway tidligere i år, fikk Team FixIT.no tilbudet om å delta. Det takket de ja til, og rytterne er på plass i Nord-Norge foran starten av rittet i morgen.

Åsmund Romstad Løvik tok nylig seieren i NorgesCupen i Sandefjord, og har tidligere vært meget god form på denne tiden av året. I fjor sommer slå han Carl Fredrik Hagens rekord til Tryvann, før han gikk hen og vant Birkebeinerrittet med overlegen margin.

Årets sesong startet veldig positivt med en andreplass i Tour of Rhodes, men resultatene har ikke vært som ønsket etter det for 28-åringen.

Siden NC-seieren har Romstad Løvik for det meste oppholdt seg på foreldrenes hytte for å lade opp i bakker foran Arctic Race. Flere av øktene hans kan du se på Strava-profilen her.

– Jeg har vært i så dårlig form at det nesten har vært pinlig å legge ut, sier FixIT.no-rytteren til procycling.no.

Etter et skuffende Tour de Hallingdal, der han brøt på andre etappe, kom Bærums-mannen tilbake i slag og reiste kjerringa i Sandefjord. Nå er han noe mer usikker på formen før et av sesongens høydepunkt.

– Jeg trente bra før NorgesCupen og fikk en del hvile. Så vant jeg der og fikk en opptur, sånn sett. Etter det, har det egentlig gått veldig dårlig. Forhåpentligvis er det bare en lokal dupp, også løsner det i løpet av disse dagene her.

Sett seg ut etappe tre

Romstad Løvik er spesielt kjent for sin bakkekapasitet og debuterer i år i Arctic-sammenheng. Han har på forhånd sett seg ut etappe tre med målgang opp Finnvikdalen utenfor Tromsø.

– I utgangspunktet er det den etappen som passer meg best. En av de finalerundene var også ganske harde, tror jeg, så jeg håper å gjøre det bra der. Hvis jeg er i superslag og alt klaffer, så tror jeg topp ti er innen rekkevidde. Men akkurat nå stiller jeg med litt mer åpne kort, etter det som har skjedd i det siste. Men løp er løp, og trening er trening, så alt kan skje. Jeg må være forberedt på at det kan gå begge veier.

FixIT.no har hele veien vært tydelige på at Arctic Race of Norway er et nivå opp fra det de vanligvis sykler på. Dermed er det kanskje ikke å forvente at de store resultatene skal trille inn for det norske kontinentallaget.

Likevel håper laget å gjøre en god figur, både ved å vise frem trøyen, samtidig som de håper på en fremskutt plassering på en etappe og sammenlagt.

– Resultatmål er det viktigste for oss som lag. Mange av gutta er i bra form – Bjørnar er jo i bra form året rundt og er sterk. Matti er en bra rytter, hvis han spiller kortene sine godt, så kan han få til et godt enkeltresultat fra for eksempel et brudd. Hvis man sammenligner oss med Joker, så må vi erkjenne at vi har ikke samme slagstyrken, såpass ærlige må vi være. Vi har lyst til å prøve å få til et resultat, enten sammenlagt eller på en av etappene.

– Man kan fort få til det helt store

Fjorårets Birken-vinner trekker også frem mulighetene for at brudd kan gå inn på noen av etappene.

– Hvis man ser på fjorårets ritt, så var det flere av etappene hvor utbryterne nesten holdt unna. På etappen til Bodø ble de vel hentet med bare et par kilometer til mål. Hvis man kommer seg i et riktig brudd, kan man fort få til det helt store, sier Romstad Løvik, vel vitende om at det kun er seksmannslag og færre spurtstjerner med i årets ritt.

For FixIT.no-rytteren venter Birkebeinerrittet 26.august. Der skal han forsvare seieren fra fjoråret. Seier skal også forsvares i Roserittet, der nåværende sportsdirektør, Adrian Gjølberg, vant foran Løvik. Deretter sykler FixIT.no East Bohemia Tour før VM på hjemmebane. Der sykler laget lagtempo.

Team FixIT.no i Arctic Race: Åsmund Romstad Løvik, Elias Spikseth, Jon Breivold, Bjørnar Vevatne Øverland, Matti Manninen og Marius Blålid. Komplett startliste finnes her: Startliste Arctic Race of Norway.

– ALLTID I FORM: Bjørnar Vevatne Øverland stiller i Arctic Race. Bergenseren har hatt en oppløftende sesong i år. FOTO: Knut Andreas Lone, procycling.no

 

 

Tagget med: , ,

Les også disse