VIL GI GASS: Planen til Sindre Lunke er å gjøre seg anvendelig for Warren Barguil, og det prosjektet startet tidlig for Fortuneo-Samsic-proffen. FOTO: Knut Andreas Lone/procycling.no

Lunkes plan involverer Barguil og Tour de France

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 9.01.18 14:34

Del på    

Trønderen gleder seg til mer aggressiv kjøring for Fortuneo-Samsic.

(procycling.no): Sindre Lunke har så vidt begynt å sette kursen mot Alicante, når procycling.no får fatt i ham via telefon fra Værnes flyplass utenfor Trondheim.

Sammen med resten av Fortuneo-Samsic-rytterne er det årets aller første treningssamling som gjelder. Som desembersamlingen vil den foregå i Calpe.

Den første ladningen av sykkeltrøyer fra Nalini har allerede ankommet, og vel framme på det spanske fastlandet venter mer.

– Vi skal ha én hel treningsuke sammen, så blir det hjemom et par dager før lagpresentasjon i Bretagne og rett til Mallorca derfra, forteller trønderen til procycling.no.

Forholdet til Barguil blir viktig

Om ikke Mallorca er hans andre hjem, så kjenner han veinettet på den spanske ferieøya ganske godt etter hvert.

Som i fjor vil sesongdebuten skje under den frittstående rittrekken med målganger i Ses Salinas, Deía, Andratx og Palma.

Deretter håper den tidligere TVK-rytteren at han skal spille seg inn i en sentral rolle tett på lagkaptein Warren Barguil etter hvert som 2018-sesongen skrider fram.

– Jeg tror Barguil skal sykle både Paris-Nice og Katalonia rundt. Enten følger jeg ham begge steder, eller sykler kun ett av de to. Jeg håper egentlig mest på Katalonia, for der tror jeg det er muligheter for å vise seg fram. Det begynner å bli lenge siden jeg har kjørt inn resultater, og jeg gleder meg til mer aggressiv kjøring. Målet mitt er å vise fram at jeg er i stand til det, og heller hjelpe Barguil i litt større løp utover i sesongen etter god start på året, forteller Lunke.

Kraftig forsterket i fjellene

Etter at de to syklet sammen i Sunweb i fjor, var det franskmannen som etterspurte nordmannen etter at overgangen til Fortuneo-laget var et faktum.

En aktiv Manu Hubert sikret seg også Amaël Moinard (BMC Racing) og Jérémy Maison (FDJ) fra overgangsmarkedet.

Det gjør at laget er bedre rustet enn på lenge når det gjelder å takle kupert terreng i Grand Tours. Naturligvis er det Tour de France som er målet, og mandag mottok Huberts menn invitasjoner til så vel La Grande Boucle som oppkjøringsrittet Critérium du Dauphiné.

Å utelate den franske klatrehelten, med to etappeseirer og klatretrøya på samvittigheten fra 2017-touren, var intet annet enn umulig:

– Jeg er rett og slett nødt til å bevise at jeg er god nok. Mitt første etapperitt blir Tour of Oman, og det passer meg bra. Deretter skal jeg bruke Paris-Nice/Katalonia og Ardennene til å vise at jeg kan prestere på et høyt nivå. I mai vil jeg kjøre ritt av litt lavere kategori, men målet er å få et tidlig klarsignal til Tour de France. Jeg håper selvsagt også å kjøre Dauphiné i forkant, sier han.

Tidvis ille i Sunweb – men ikke så ille …

På en dårlig oppdatert sesongplan hos procycling.no står Lunke kun oppført med fire oppdrag i 2017:

Mallorca, Tour of Oman, Fléche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège.

Selv om det ikke var så dårlig stilt med nordmannen i Sunweb, fikk han minimalt med oppdrag etter at han i mai måned var med på å hjelpe Tom Dumoulin til sammenlagtseier i Giro d’Italia.

Lunke svarer bekreftende på at han nå er revansjesugen, og sier at han gleder seg til å være tilbake i konkurranse for sin nye arbeidsgiver.

– Du har også fått ny trener i år, blir det store forandringer i treningshverdagen din?

– Det er en god del av det samme, men kanskje litt mer fransk preg på det. Jeg får også input fra norske trenere på Olympiatoppen i Trondheim, og har hatt litt dialog med Erik Kolsung (tidligere syklist i TVK). Det er min franske trener som setter opp hovedprogrammet. Den største forskjellen er kanskje at jeg har litt mer fokus på punch. Jeg må bli enda bedre på drag på rundt fem minutter, slik at jeg kan hjelpe til med å plassere Barguil inn i bakkene. Generelt må jeg nok øke kapasiteten min enda mer, avslutter Lunke.

Tagget med: , ,

Les også disse