FRIHET I HVERDAGEN: Sindre Lunke har noen viktige treningsbolker hjemme i Trondheim under oppkjøringen til Coppi e Bartali og Kroatia rundt. Her er han avbildet under treningssamling i Spania. FOTO: Magnus Drivenes/procycling.no

Lunke får særbehandling inn mot vårens store mål

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 8.03.19 11:00

Del på    

– Jeg er veldig fornøyd med programmet mitt, sier 25-åringen.

(procycling.no): Torsdag fløy Sindre Lunke inn til Odense for lagpresentasjon og middag i regi av noen av samarbeidspartnerne til Riwal Readynez Cycling Team.

I forkant hadde trønderen oppholdt seg i den franske byen Sainte-Maxime på samling med lagkameratene i over to uker, som også kulminerte i form av deltakelse under Royal Bernard Drôme Classic og Classic de l’Ardèche for Lunke og hans norske lagkompis, Krister Hagen.

– Jeg er fornøyd med de to løpene der. Jeg synes vi kjørte godt som lag, og det var fint å bo et par uker sammen med lagkameratene og trene langs Provence-kysten. Vi var ekstremt heldige med været. Jeg tror det bare var den ene konkurransedagen at det regnet i løpet av hele perioden, sier Lunke til procycling.no.

Harde forberedelser på mølla

Fredag var han på vei tilbake mot Værnes og Trondheim, og den trønderske vinteren kan som kjent være vanskelig å tolke for en utenforstående.

Med seg i bagasjen har han sesongplanen som staker ut kursen ut mai måned.

Værgudenes vrede tatt i betraktning, så har Lunke lagt opp en løp som baserer seg på trening inne på rulla på vei mot det som blir det neste rittet han fokuserer mot: Settimana Internazionale Coppi e Bartali 27-31. mars.

– Det blir litt variert trening utover. Fra mandag av kommer jeg til å kjøre en HIIT-bolk (høyintensitets intervalltrening) på rulle. Da skal vi pushe litt hardere enn vi pleier å gjøre via korte, harde drag hver dag. Den bolken avslutter vi vel en liten uke før Coppi a Bartali, men det blir nok også noen turer ute, langrenn, styrke og noen økter på stor mølle i perioden framover, sier Lunke.

Tidligere i år bestemte Lunke og trener Erik Kolsung seg for at de skulle endre på treningsopplegget hans. Blant annet er det langt inn mer eksplosiv styrketrening og spenstøvelser i håp om at han skal kjøre inn flere topp resultater.

(Les mer om treningsopplegget i saken under – artikkelen fortsetter videre nedover)

– Jeg vil fortsette å kjøre hodeløst i mange brudd

– Vårens største mål

Coppi e Bartali er et steg på veien mot noe som blir enda viktigere for Lunkes del, nemlig Kroatia rundt.

I fjor var det flere kuperte etapper i det seks dager lange rittet. Den tredje etappen mellom Trogir og PP Biokovo ble avsluttet med 28 kilometers klatring mot slutten der Kanstantsin Siutsou (Bahrain-Merida) la grunnlaget for sammenlagtseieren sin.

I slik terreng vil også Lunke ha ambisjoner for å vise fram drakta til hans danske arbeidsgiver.

– Jeg og Alexander Kamp har fått litt fri i midten av mars, mens det er full rulle for en del andre ryttere som blant annet skal til GP Industria og Grote Prijs Jean-Pierre Monseré denne helga. Jeg skal bruke denne perioden godt og håper å gi laget noen gode resultater etter hvert. Kroatia rundt blir det største målet mitt i denne perioden. Jeg har ikke sett årets etappeprofiler ennå, men jeg regner med det blir litt klatring over seks dager.

Hjem til den norske rittrekka i mai

Etter Kroatia (23.-28. april) venter flere ritt i Norge for Lunke & Co. Riwal Readynez Cycling Team vil gi norske klubb- og kontilag noe å bryne seg på under Sundvolden GP og Ringerike Grand Prix helga 11.-12. mai.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

HJELPER LUNKE: Erik Borg Kolsung er Sindre Lunkes trener. Her hjelper han Trond-Håkon Trondsen fra Team Coop. FOTO: Miles Hawlick

Her vant Alexander Kamp i fjor, og kjempet også om seieren i Hønefoss dagen etter. Ifølge Lunke kommer den sterke dansken dog til å prioritere andre ritt i denne perioden.

– Det er lenge siden jeg har konkurrert under Hadeland og Ringerike, men det er harde løp og vi kommer til å få god konkurranse av de norske lagene. Vi går for å vinne begge dager, men vi vet at vi ikke kan komme dit og plukke med oss seieren. Det blir en bra oppkjøring for oss foran Hammer Stavanger og Tour of Norway, der vi får målt krefter mot mange WorldTour-lag, sier Lunke.

I juni står han oppført til Belgia rundt (12.-16. juni) før han sykler NM-fellesstarten i Hole på Ringerike. I juli har laget fått positive signaler fra arrangøren av Østerrike rundt, men det er fortsatt ikke 100 prosent om Lunke stiller til start.

– Vi skal kjøre Danmark rundt og vi har fått Tour de Alsace bekrefter. Alt i alt ser sesongplanen veldig bra ut for min del, avslutter Lunke.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse