SOLSKINN I EM: Det ligger an til å bli et litt annet vær i VM enn det var da damene kjørte tempoen sin i EM. Foto: Bas Czerwinski/Getty Images

– Det kan bli litt utfordrende i regnværet

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 24.09.19 10:42

Del på    

Heine har mål om topp ti på VM-tempoen, men frykter regn kan gjøre det vanskelig.

(procycling.no): Etter at de første VM-øvelsene har blitt kjørt inne i Harrogate, har man flyttet tempoene til herrenes U23-klasse og damenes eliteklasse lenger ut av byen. Istedenfor rundløypa i Harrogate starter tirsdagens to temporitt i Ripon. Derfra skal det kjøres tre mil til man er i mål i VM-byen Harrogate.

Men selv uten de tekniske utforkjøringene inne i rundløypa, blir det flere krevende partier. Spesielt ettersom det er meldt regn i området i hele dag, selv om det riktignok ser ut til at regnværet skal være på sitt letteste når damene kjører. 

– Det kan bli litt utfordrende i regnværet. Vi har en del raske svinger og utforkjøringer. Det er også mange knotter i midten av veibanen, spesielt på de første tolv kilometerne. Ellers er det en grei løype, men den blir litt annerledes i regnværet. De første tolv kilometerne er ganske flate, og så kommer det bakke på bakke. Det blir hektisk i siste halvdel, sier Vita Heine til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Må gjøre det beste ut av det

Sammen med Katrine Aalerud utgjør hun det norske tempolaget for damene. Heine har levert meget bra i år og spesielt på tempo, hvor hun imponerte stort med å kjøre inn til en fjerdeplass i EM.

En mer kupert løype kan også passe henne bra, sammenlignet med den paddeflate løypa i EM, men hun er altså bekymret for regnværet.

– Jeg er ikke så veldig komfortabel i svingene, det må jeg si. Jeg må gjøre det beste ut av det og legge ned energien der man kan gjøre noe med det. 

Opptakt: Tempo for kvinner elite

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Mål om topp ti

Dermed er hun usikker på hvordan tempoen vil gå.

– Resultatmessig er jeg veldig åpen. Det kan bli både bra, topp ti er jo målet, eller så kan det være at det ikke går så bra.

Regnvær var det også i Challenge Madrid, da hun ble nummer ti på en mye kortere tempo. Etter det spanske rittet for halvannen uke siden har hun ladet opp til VM.

– Alt er som det skal være. Jeg har fått trent som jeg skal, så det står en del på det mentale i gjennomføringen. Du må være offensiv i regnværet og ha troen på deg selv, sier Heine.

I procycling.nos opptakt pekte vi på vinneren fra de siste to årene som vårt vinnertips, og ikke overraskende peker også Heine på Annemiek van Vleuten som gullfavoritt.

– Jeg tror det. Hun har vært såpass overlegen. Ellers tror jeg amerikanerne kan overraske og Lisa Brennauer viste jo i Madrid at hun var i god form, sier 34-åringen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse