ETTERTRAKTET: Det var flere utenlandske lag som var ute etter Andreas Leknessund alt før han skrev under for Uno-X. FOTO: Jan Brychta / Uno-X Norwegian Development Team

Leknessund til Sunweb

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 22.05.19 09:25

Del på    

Tar nok et år i Uno-X.

(procycling.no): Som procycling.no meldte for en tid tilbake, har Andreas Leknessund sittet med et konkret tilbud fra Team Sunweb for hånden.

Les procycling.nos avsløring: Leknessund har tilbud fra Sunweb 

Spørsmålet har vært hvorvidt Tromsø-gutten skulle ta ett år til i rekkene til Uno-X Norwegian Development Team som går prokonti neste sesong, noe han har vært åpen for.

Onsdag melder Uno-X og Team Sunweb at Leknessund slutter seg til WorldTour-satsinga i 2021, noe som betyr at han blir å finne i den norske satsingen også neste sesong.

– For meg er det en ære å få muligheten til å sykle for dette laget. Med tanke på måten de jobber på og planen de har for meg, er det enkelt å se at dette er det beste miljøet for meg å utvikle meg som en ung rytter i. Å signere kontrakten såpass tidlig, viser hvor mye de tror på meg og gir meg muligheten til å fokusere på egen utvikling de neste to åra, i stedet for å stresse med å finne meg et nytt lag, sier Leknessund.

Leknessund har, ifølge med reglene for neoproffer, signert en toårskontrakt med Sunweb, som gjør at han skal sykle for laget ut 2022-sesongen i første omgang.

– Det er så fortjent

19-åringen har åpnet sesongen solid med gode prestasjoner under både Gent-Wevelgem U23 og Circuit des Ardennes.

– Andreas er en suveren gutt som har jobbet hardt for dette. Han har blitt fantastisk støttet av NTG, RSK og Lars Holm hele veien. Vi kan også merke oss at Andreas startet seniorkarrieren i klubb, så 2,5 år i Uno-X før han går til Team Sunweb i 2021. Det er så fortjent for Andreas sin del og vi er stolte av å kunne hjelpe han litt på veien. Stor dag for oss!, sier Jens Haugland, selvtitulert sykkelsjef i Uno-X Norwegian Development Team, til procycling.no.

Alt som junior kjørte Leknessund inn sammenlagtseier under Tour du Pays de Vaud og fulgte opp i fjor med solide prestasjoner under Ronde de l’Isard og andreplass bak Edvald Boasson Hagen under NM-tempoen. Leknessund er også europamester i tempo for juniorene.

Interessen rundt ham skal ha vært stor, men nå er det altså klart at Sunweb, som også hadde et tilbud klart for ham om å bli del av deres utviklingslag før han skrev under for Uno-X, har trukket det lengste strået.

I Sunweb sykler alt Susanne Andersen som er vårt største talent på kvinnesiden.