Prøv Procycling Pluss idag

LEGGER OPP: Tom-Jelte Slagter vinner i Tour of Alberta i 2015. FOTO: Slipstream Sports

Legger opp for å bli traktorselger

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 17.11.20 22:29

Del på    

Karrieren over for Boasson Hagens gamle lagkamerat.

Etter ti år som sykkelproff, har Tom-Jelte Slagter bestemt seg for å legge opp. Nederlenderen var spådd en stor fremtid. I 2013 gikk han til topps i Tour Down Under, mens den påfølgende sesongen vant han to etapper i Paris-Nice, og var topp ti i flere klassikere.

– Etter en ti år lang karriere som profesjonell syklist, er tiden kommet for å følge en ny sti, og med stor ambisjon fokusere på en ny utfordring, skriver han i en post på sosiale medier.

Slagter starter karrieren i Rabobank i 2011, før han gikk videre til Garmin-Sharp foran 2014-sesongen. Der ble han ut 2017-sesongen, da han meldte overgang til Dimension Data.

Her syklet 31-åringen to sesonger sammen med blant andre Edvald Boasson Hagen, før han den siste sesongen har syklet for det franske prokontinentallaget B&B Hotels – Vital Concept p/b KTM.

Samtidig med karriereslutt annonserte han også hva han skal gjøre videre i livet.

– Jeg kan også avsløre hvor fremtiden min ligger, fordi jeg har signert en avtale med Groenoord, som representant for landbruksmaskineri i min elskede region Groningen.

Groenoord er en stor forhandler av John Deere, og produserer traktorer og andre landbruksmaskiner.

I et intervju med den lokale avisen Dagblad Van Het Noorden, forteller han om sin kjærlighet for John Deere, og sier at han ikke kunne jobbet for noe annet merke.

– Jeg har alltid elsket sykling, og gjør det fremdeles. Det er ikke det at jeg er lei, men jeg har alltid gjort mye utenfor sporten. Sykling var en stor del av livet mitt, men det har aldri vært hele livet mitt. Det har vært for mange dager hjemmefra. Jeg ønsker bare å være med barna mine.

Tagget med:

Les også disse