IKKE SÅ ETTERTRAKTET: De fleste trodde nok at Greg Van Avermaet skulle spasere ut i ny kontrakt ettersom han er på vei ut av BMC Racing, men slik er det ikke. Melder Cyclingnews.com. FOTO: EPA, Kim Ludbrook

Leder Tour de France, men har ingen 2019-kontrakt

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 11.07.18 10:36

Del på    

Cyclingews skriver at Dimension Data kan droppe Van Avermaet.

(procycling.no): Tour de France er høytid for forhandlinger og overgangsspekulasjoner. Best oversikt over hvem som skal hvor, har vanligvis journalistene hos cyclingnews.com.

En av dem, Stephen Farrand (@stephenfarrand), har gått i dybden i mekanismene rundt en overgang for Greg Van Avermaet vekk fra BMC Racing.

Den amerikanske satsingen er på vikende front etter at velgjører Andy Rihs døde i våres, men L’Équipe skriver at BMC-laget kan ha funnet en ny sponsor i den polske skoprodusenten CCC. Men dette er foreløpig ubekreftede meldinger.

BMC-rytterne har vært på vei bort etter utgangen av mai måned. Van Avermaet har lenge vært koblet opp mot en overgang til Bahrain-Merida, men også Dimension Data, Astana Pro Team og det nye Luxembourg-baserte satsingen Marc Biver står bak er heftig nevnt.

Biver venter til 2020

Cyclingnews.com skriver imidlertid at Biver-prosjektet nok ikke materialiserer seg før 2020 på grunn av manglende plasser i WorldTouren.

Videre skriver Ferrand at Dimension Data for tida ser nøye på sin langsiktige strategi på overgangsmarkedet, mens også avtalene til Mark Cavendish og Edvald Boasson Hagen skal reforhandles.

BMC Bikes har blitt ryktet til Dimension Data som ny leverandør av sykler, og det er nok hovedårsaken til at Van Avermaet kobles dit. 33-åringen er en dyr mann på årslønn rundt 2 millioner euro, og det er trolig at DDD trenger midler fra BMC for å demme opp før lønninger i den størrelsen.

Med norske øyne vil jo også valget til Van Avermaet vekke spenning, på grunn av kapteinsrollen Boasson Hagen holder i hos det sørafrikanske laget.

Kobbel jakter Van Aert

Bahrain-Merida er også med i jakten på en annen belgier, nemlig Wout Van Aert. Cyclingnews.com skriver at satsingen er villige til å la Van Aert vente til 2020 med å slutte seg til laget, og at utstyrsleverandør Merida ønsker at han skal fronte deres nye CX-modell.

Les også: – LottoNL-Jumbo med sterkt ønske om å signere Van Aert

Også LottoNL-Jumbo, Team Sky, Lotto-Soudal og Trek-Segafredo skal følge med på 23-åringen.

Men det gir for så vidt ikke noe endelig svar på det første spørsmålet fra denne artikkelen: Hvilket lag ender opp med å signere Van Avermaet?