MISTET SEIEREN: Floyd Landis syklet inn i Paris med gul trøye i 2006, men ble avslørt av en dopingprøve og ble strøket fra resultatlistene. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini /Files Reuters

LEGGER NED LAGET: Floyd's Pro Cycling er ferdig etter sesongen 2019. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini /Files Reuters

Landis-lag legger ned

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 12.11.19 21:17

Del på    

Laget ferdig etter kun én sesong.

(procycling.no): Floyd’s Pro Cycling har kunngjort at laget opphører ved slutten av sesongen 2019. Etter et år med Floyd Landis som sponsor klarte ikke laget å sikre seg en ny tittelsponsor for 2020-sesongen.

Floyd’s Pro Cycling bygde videre på det kanadiske kontinentallaget Silber Pro Cycling. I 2019 endte laget på 34 seiere og tre nasjonale titler. Satt sammen av unge kanadiske ryttere, inkludert fire U23-ryttere, kjørte laget i Asia, Europa og Nord-Amerika.

– Takk til alle sponsorer vi har jobbet med, sportsdirektører for arbeidet med å sette opp rittprogram, funksjonærer og frivillige som har holdt rittene trygge, vertsfamilier for å åpne hjemmene sine for oss, og fans og tilskuere som heiet på oss, melder lagets sportsdirektør Gord Fraser.

Floyd Landis valgte å sponse laget etter at søksmålet han var en del av mot Lance Armstrong ble avsluttet. I oppgjøret hadde Landis krav på 25 prosent av det totale kravet på 5 millioner amerikanske dollar som Armstrong betalte til de amerikanske myndighetene i 2018.

Tagget med:

Les også disse