ENIGE OM Å VÆRE UENIGE: Men nå blir det i hvert fall forlik i varselsøksmålet Landis la inn mot Lance Armstrong. REUTERS/Eric Gaillard/Files (FRANCE - Tags: SPORT CYCLING DRUGS SOCIETY)

Armstrong-forlik koster 39 millioner

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 20.04.18 07:02

Del på    

Rundt 10 av dem går til Floyd Landis.

(procycling.no): Utskjelte og forsøkt latterliggjorte Floyd Landis gjorde noe lurt da han i 2013 tok ut et såkalt «whistle blower»-søksmål (varslersøksmål) mot Lance Armstrong.

Trekket fikk nemlig amerikanske myndigheter til å hoppe på, for å finne ut om den daværende sykkelkongen hadde begått økonomisk svindel ved hjelp av statlige midler.

Etter alt FBI og siden det amerikanske antidopingbyrået UASADA endte opp med å rulle opp, melder USA Today at Armstrong har valgt å inngå forlik for å hindre at saken havner i rettsapparatet.

Skrur man klokka noen år tilbake hadde det vært et utenkelig scenario.

«Urettferdig»

46-åringen har sagt seg villig til å betale ut 39 millioner til Landis og hans advokater. Landis skal selv innkassere rundt 10 millioner kroner. I tillegg går det en sum ut til amerikanske myndigheter.

Alternativet kunne dog vært verre: Hadde Texas-mannen tapt søksmålet i retten, kunne han endt opp med å gå personlig konkurs.

Det er nemlig liten tvil om at avsløringene har kostet mer enn de smakte for den tidligere US Postal-kapteinen.

Armstrong står fremdeles på at han mener søksmålet mot ham var «grunnløst» og «urettferdig».

– Jeg har brukt mye penger på å komme til en løsning, og har siden 2013 forsøkt å ta ansvar for mine feil og min dårlige oppførsel, heter det i en uttalelse fra Armstrong selv.

Han risikerte å tape rundt 100 millioner dollar på å møte Landis og hans advokater i rettssalen. I så måte kan Armstrong se på gårsdagens forlik som en liten seier.

Tagget med: , , ,

Les også disse