SUPERHELG: Ladies Tour of Norway og Arctic Race of Norway går parallelt etter at rittene har inngått et samarbeid. FOTO: Hitec Products

Ladies Tour of Norway ble nektet innsyn i TV-avtale av NCF

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 13.12.17 16:29

Del på    

NCFs millionkontrakt med TV 2 gikk til å dekke produksjonen av alle norske ritt – utenom damerittet.

(procycling.no): Ladies Tour of Norway har forsøkt å få innsyn i Norges Cykleforbunds avtale med TV 2 angående rettigheter for de norske rittene.

Dette fikk de først i november 2017 – lenge etter avtalen ble skrevet i januar 2016.

Det er NRK som har avdekket saken. 

Avtalen var verdt ni millioner kroner til NCF, og omhandlet rittene Tour of Norway, Tour des Fjords, NM og Ladies Tour. Pengene har blitt fordelt utover de tre førstnevnte rittene for at de skulle få dekket produksjonskostnader.

Ladies Tour of Norway har derimot måttet betale produksjonskostnadene selv. At de har vært en del av avtalen mellom TV 2 og NCF, var de ikke klar over selv engang.

Etter at rittsjef Roy Moberg nå har fått se avtalen, har han nå utsendt et krav på to millioner kroner til Norges Cykleforbund. Fristen er 20.desember.

– Vår fortolkning er at vi er en del av medieavtalen på lik linje med de to øvrige UCI-herrerittene, pluss NM-arrangøren hvert år. Og vi mener jo at vi har krav på vederlag fra den avtalen på basis av det som står i avtalen, sier Moberg til NRK.

– Hadde vært annerledes hvis det hadde vært et herreritt

Han mener samtidig at det er urettferdig ovenfor kvinnesykling.

– Vi føler jo ikke at det er riktig eller fair ovenfor kvinnesykling, og ikke ovenfor Ladies Tour heller. Og vi har de samme utfordringene når det gjelder å dekke inn produksjonskostnadene til TV, og vi har også de samme sendeflatene på TV 2 som herrerittene har, sier Moberg.

På spørsmål fra statskanalen om han tror det har noe å si at det er et kvinneritt, svarer Halden-mannen følgende:

– Jeg vil heller si det sånn: Hvis det hadde vært et World Tour-ritt for herrer som hadde blitt arrangert for første gang i Norge, så tror jeg definitivt at saken hadde blitt behandlet annerledes.

Sykkelpresidenten: – En glipp internt hos oss

Harald Tiedemann Hansen svarer NRK at Ladies Tour kommer til å få utdelt sin rettmessige andel av avtalen i 2018. Han innrømmer også at avtalen aldri burde vært holdt skjult.

– Ladies Tour of Norway skulle fått innsyn i denne avtalen mye tidligere. Her har det beklageligvis skjedd en glipp internt hos oss.

– Norges Cykleforbund var i sin tid med på å starte opp Ladies Tour of Norway, og NCF har vært inne på eiersiden i arrangementet frem til januar 2017. Et av våre hovedsatsningsområder i sykkelpolitisk dokument 2016-2020 er kvinner, og Ladies Tour of Norway er av den grunn minst like viktig for NCF som herrerittene, utdyper han.

I HARDT VÆR: Harald Tiedemann Hansen må igjen forklare seg for media.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Tagget med: , , ,

Les også disse