FLYVENDE POLAKK: Michal Kwiatkowski tok til slutt en suveren seier i Tirreno-Adriatico. FOTO: (Dario Belingheri/ANSA via AP)

NY SESONG: Michal Kwiatkowski på podiet i Tirreno-Adriatico. FOTO: Dario Belingheri/ANSA via AP

Kwiatkowski: Dette er OL-løypas avgjørende punkt

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 2.11.19 13:49

Del på    

Polakken starter sesongen tidlig i 2020.

(procycling.no): Etter en skuffende sesong i 2019, håper Michal Kwiatkowski å slå tilbake i 2020 når de olympiske lekene i Tokyo står i hovedfokus.

Den 29 år gamle Team Ineos-rytteren begynte sesongen godt med podieplasser i både Milano-Sanremo og Paris-Nice, men var anonym i Tour de France og måtte grunnet sviktende form melde pass på VM i Yorkshire.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det gikk ikke som planlagt. I første del av sesongen presterte jeg godt, men fikk aldri resultatene jeg ønsket. Det var synd, fordi jeg hadde beina til å vinne noen ritt. Slik er sporten, sier Kwiatkowski i et intervju med Cyclingnews.

– Jeg aksepterte det og forberedte meg heller på andre del av sesongen med touren og VM, men for å være ærlig merket jeg allerede på våren at jeg var sliten etter forrige sesong.

OL & VM

I 2020 blir fokuset mye det samme for Kwiatkowski; Tour de France og VM i tillegg til OL i Japan. Både VM i Sveits og OL i Tokyo byr på kuperte løyper med mye klatring, og frister polakken som vant regnbuetrøye i 2014. Men hovedmålet blir OL; spørsmålet er om formen holder helt til VM.

– Hvis jeg har samme form etter touren som jeg hadde i 2017 eller 2018, så kan jeg prestere i OL. Rittprogrammet mitt blir ikke veldig annerledes. Jeg begynner litt tidligere, siden jeg avsluttet sesongen i touren. Så jeg begynner tidligere, med Tour Down Under, men programmet blir ellers ganske likt sammenliknet med tidligere sesonger; trolig med Algrave, Strade Bianche, Tirreno, Milano-Sanremo og Ardenner-klassikerne.

Kwiatkowski rekognoserte nylig OL-løypa i forbindelse med en opptreden i oppvisningsrittet Saitama Criterium.

– Det var ganske ville værforhold da vi gjorde. Vi tok Mount Fuji i bilen, og syklet deretter de siste 60 km. Etter min mening er Mikuni Pass, 30 km fra mål, den avgjørende plassen i rittet. Den er sju km lang med ti prosent i snitt. Etter 190 km vil det bli veldig tøft. Det kommer ikke mange samlet til mål.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

VM i Sveits blir et sekundert mål for polakken.

– Det blir en lang sesong, og jeg skal iallfall ikke gjøre to Grand Tours.

– Hvis jeg ikke roter til forberedelsene, så kan jeg prestere hele veien.

Tagget med: ,

Les også disse