EGNE SJANSER: Michal Kwiatkowski får anledning til å utvikle seg som sammenlagtrytter i Vuelta a España. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Kwiatkowski fronter spennende Sky-lag

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 22.08.18 12:19

Del på    

Verken Froome eller Thomas til vueltaen.

(procycling.no): Underveis i Tour de France fortalte Team Sky-sportsdirektør at de vurderte å sende Chris Froome til Vuelta a España også, som ville blitt hans tredje Grand Tour denne sesongen. Fjorårets Vuelta-vinner har imidlertid bestemt seg for å heller sykle Tour of Britain, sammen med Tour de France-vinner Geraint Thomas og Wout Poels.

I stedet sender Team Sky en miks av erfarne ryttere og ungt blod til den spanske Grand Touren, for å lære på flere områder og med frie tøyler.

Samtidig er Sky-sjef Dave Brailsford er bestemt på at laget vil fullføre med et godt resultat.

-Historisk sett har vi alltid nytt stor suksess i dette rittet og endt på podiet fire ganger før vi vant i 2017. Vi har hatt en strålende sesong og vunnet både giroen og touren, og vi er fast bestemt på å avslutte sesongen bra.

Kwiatkowski klar egen sjanse

Etter å nok en strålende jobb som hjelperytter under Tour de France fikk Michal Kwiatkowski briljere på hjemmebane under Tour de Pologne, hvor han vant to etapper og tok sammenlagtseieren. Når Vuelta a España starter lørdag (25. august) så vil også polakken endelig få mulighet til å kjøre for egne sjanser i sammendraget i et treukersritt.

– Vueltaen er nok et viktig steg i karrieren min. Jeg har aldri syklet to Grand Tours i en sesong så jeg er spent på å så hvordan kroppen min håndterer den utfordringen. Jeg føler dog ikke noe press, bare begeistring for en ny utfordring, forteller 28-åringen i en pressemelding fra Team Sky.

«Kwiato» har allerede hatt 67 rittdager denne sesongen, med lite hvile i etterkant av Tour de France og oppkjøringen til la Grande Boucle. Dave Brailsford har imidlertid ståltro på den tidligere verdensmesterens ferdigheter.

– Jeg tror han er en rytter som er kapabel til å vinne en Grand Tour en dag. Han har allerede vist sitt potensial i endagsritt og nå gjør han god fremgang som etapperytter. Han har tatt steget opp og vunnet ukesritt i World Touren denne sesongen og for andre år på rad var han en viktig brikke i suksessen vår i Tour de France. Denne vueltaen er nok en mulighet for ham til å utvikle seg og tilegne seg verdifull erfaring som sammenlagtrytter.

(artikkelen fortsetter under)

https://twitter.com/TeamSky/status/1032190897398706176

Fri rolle for De La Cruz

Med seg til starten i Malaga får han Jonathan Castroviejo, David De La Cruz, Tao Geoghegan Hart, Sergio Henao, Salvatore Puccio, Pavel Sivakov og Dylan Van Baarle.

Spanske De La Cruz har ved flere anledninger vist seg som en god sammenlagtrytter, senest i Vuelta a Burgos i starten av august, hvor han ble nummer fire sammenlagt. Han ble også nummer syv i Vuelta a España i 2016, hvor han også tok en etappeseier.

29-åringen syklet Giro d’Italia som hjelper for Chris Froome, men kommer nå til sesongens hovedmål med ambisjoner om å teste sitt potensial over tre uker.

– Han er i en lignende situasjon [som Kwiatkowski] og fortsetter å utvikle seg som sammenlagtrytter. Han kommer til rittet i strålende form og har vist tegn til utvikling i sin første sesong hos oss. Jeg gleder meg til å jobbe med ham under rittet, sier Brailsford.

Ung duo

Tao Geoghegan Hart er inne i sin andre sesong hos Team Sky og briten gjorde også sine saker bra under Vuelta a Burgos, hvor han ble nummer fem, men viste seg spesielt godt frem under Critérium du Dauphiné. Her kjørte han fremragende som hjelperytter for Geraint Thomas og ble i tillegg nummer 13 sammenlagt.

Sammen med Pavel Sivakov får han sin Grand Tour-debut. Russeren signerte med det britiske laget foran årets sesong, etter en formidabel sesong som U23-rytter, hvor han vant U23-utgaven av Giro d’Italia, Giro della Valle d’Aosta og Ronde de l’Isard.

– Vi har to unge ryttere som jeg er sikre på vil nyte suksess i Grand Tours i fremtiden. De har begge hatt sterke sesonger og vi er spesielt glad for at de gjør sin Grand Tour-debut for laget. At både Tao og Pavel er tatt ut gjenspeiler den strålende holdningen begge har adoptert siden de signerte for Team Sky.

Tagget med: , , , ,

Les også disse