ILLUSTRASJONSBILDE: Dommen fra Byretten i Aarhus blir ikke anket. Bildet har ingenting med denne aktuelle saken å gjøre. Foto: Arkiv

Kvinne frikjent for uaktsomt drap etter at 18-åring ble påkjørt under ritt

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 10.02.20 15:54

Del på    

Statsadvokaten bestemte seg for å ikke anke dommen.

(procycling.no): Dommen ble først avsagt 27. januar i Byretten i Aarhus, men aktor Iben Holm sa da at hun ville forelegge saken for statsadvokaten i Viborg for en eventuell anke.

Det danske sykkelforbundet (DCU) la dagen etter ut en uttalelse på Facebook, hvor de skrev at de var sjokkert over avgjørelsen, og at de i tråd med aktors uttalelser etter saken forventet at saken ville bli anket.

Mandag ettermiddag skriver imidlertid Horsens Folkeblad at saken ikke blir anket videre i systemet, og at saken dermed ender med at kvinnen får en bot på 1500 danske kroner, 2036 norske kroner, for å ha brutt trafikkreglene.

Det var 31. mai i fjor at ulykken oppstod under rittet Tour de Himmelfart, da 18 år gamle Andreas Byskov Sarbo ble påkjørt av den da 27 år gamle kvinnen under en tempoetappe. Byskov Sarbo, som bare tre uker i forveien vant den avsluttende etappen i juniorenes utgave av Fredsrittet, døde av skadene dagen etter.

Kvinnen erkjente i retten at hun hadde oversett et skilt som sa at det var forbudt å svinge til venstre, men retten vurderte det til at kvinnens uaktsomhet ikke var stor nok til at det kunne bli kategorisert som et uaktsomt drap.

Ifølge Horsens Folkeblad la retten mer vekt på kvinnens forklaring om at vaktene ikke hadde gjort noe for å stanse henne, enn den ene vaktens forklaring, som sa at kvinnen hadde akselerert og kuttet venstresvingen for å komme forbi ham, selv om han sperret veien i hennes kjøreretning. Kvinnen mente hun hadde fått øyekontakt med den ene vakten og at de ikke gjorde noen tegn til at hun ikke kunne svinge til venstre. Vakten avviste det, men medga samtidig at han først hadde begynt å gestikulere i det hun var halvveis forbi ham.

Tagget med: ,

Les også disse