Prøv Procycling Pluss idag

BROSTEINSMANN: Stefan Küng går godt på brosteinen og har gode muligheter for å holde ledelsen hele veien i BinckBank Tour etter en meget imponerende tempoetappe. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Küng gjorde som i fjor – til topps på tempoen i BinckBank Tour

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 14.08.18 16:40

Del på    

Nå blir sveitseren en tøff nøtt å knekke i kampen om sammenlagtseieren.

Stefan Küng har de siste årene utviklet seg til å bli blant verdens beste temposyklister, noe han blant annet har vist med seier på avsluttende tempoetappen i årets Tour de Suisse og fjorårets tempoetappe i BinckBank Tour. Sveitseren var derfor også blant de største favorittene til å vinne tempoen i EM, men i regntunge Glasgow skuffet han.

24-åringen endte helt nede på syvendeplass og han virket til å være ute etter å revansjere den prestasjonen på tempoen i BinckBank Tour.

Der gikk det nemlig unna med Küng – som brukte 14’11 på de 12,7 kilometerne, tilsvarende 53,7 kilometer i timen.

Det var en tid som ingen andre var i nærheten av å klare og BMC-rytteren vant etappen. Med etappeseieren tok han også over ledelsen i sammendraget.

Les også: «King Küng» blir klassikernøkkel for Démare

– Det er ikke mange muligheter for en ryttertype som meg for å gå for et sammenlagtresultat i et etapperitt. Denne løypa ser ganske bra ut. Det kommer til å være noen tøffe dager i Limburg og i Geraardsbergen, men målet er å forsvare trøya så lenge som mulig, sier Küng i et seiersintervju etter etappen ifølge Cyclingnews.com.

Danske høyt oppe

I EM var det Victor Campenaerts (Lotto Soudal) som tok seieren, men belgieren måtte se seg grundig slått på tempoen i Venray. 14 sekunder endte Campenaerts bak og med det knep han akkurat andreplassen på etappen.

Tredjeplassen ble svært jevn mellom to lagkamerater i Sunweb, Michael Matthews og Søren Kragh Andersen. Der var det til slutt dansken som kom best ut og tok tredjeplassen, 15 sekunder bak Küng.

I en utgave av BinckBank Tour som er flatere enn man har vært vant til de siste årene, er det den siste etappen med komboen Muur van Geraardsbergen og Bosberg som skal kjøres tre ganger som vil avgjøre sammendraget. Både Küng og Kragh Andersen er blant de beste klassikerrytterne og de to har dermed en glimrende sjanse til å kjempe om seieren i sammendraget.

Også klassikerryttere som Luke Durbridge (syvendeplass, 20 sekunder bak) og Yves Lampaert (tiendeplass, 23 sekunder bak) kom seg inn blant de ti beste på tempoetappen.

Jevnt blant brosteinsekspertene

Av andre ryttere som vil kunne kjempe høyt oppe i sammendraget, var det flere som havnet like utenfor de ti beste. Niki Terpstra (Quick-Step Floors) var 31 sekunder bak Küng. Mads Pedersen vant nylig tempoen i Danmark rundt, men skuffet litt og kom inn på samme tid som Terpstra. Ett sekund foran dem igjen kom Dylan van Baarle (Team Sky) inn.

Greg Van Avermaet, lagkameraten til Küng, kom inn 36 sekunder bak. Tett på ham igjen var Sep Vanmarcke. EF Education First-rytteren havnet 38 sekunder bak Küng.

Michael Valgren (Astana) er også blant dem med store ambisjoner i dette rittet etter hans strålende klassikersesong. Dansken tapte 42 sekunder til lynraske Küng, noe som var ett sekund mer enn Jasper Stuyven (Trek-Segafredo, fjorårets tredjemann i sammendraget).

Da gikk det verre med ryttere som Zdenek Stybar og Oliver Naesen, som tapte henholdsvis 1’09 og 1’20 til Küng.

Ingen av de norske rytterne klarte å hevde seg på tempoen. Amund Grøndahl Jansen kunne i utgangspunktet ha vært god nok til å kjempe om en fremskutt plassering, men romerikingen var uheldig og veltet i avslutningen på den første etappen. Der fikk han seg et solid slag i håndleddet, men han syklet tirsdagens etappe.

Tagget med: ,

Les også disse