IKKE SOM FORVENTET: Alexander Kristoff og Tony Martin fant aldri helt ut av hvordan de skulle spille hverandre gode under brosteinsklassikerne. FOTO: Kjetil R. Anda/procycling.no.

Med Kristoff ute av veien, sikter Tony Martin mot Roubaix-tronen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 1.12.17 10:59

Del på    

Blir trolig enerådende kaptein i klassikerne.

(procycling.no): Team Kristoff jublet da Tony Martin ble signert, i fjor høst. De så på 32-åringen som en solid forsterkning både under klassikerne og foran massespurtene.

Med fasit i hånd, kan vi vel nå slå fast at samarbeidet ikke ble det helt store. I hvert fall ikke under klassikerperioden.

Tyskeren måtte sy åtte sting i ansiktet etter en velt under Kuurne-Brussel-Kuurne, og kom heller aldri til mål i Flandern rundt.

Han kjørte mer aggressivt under Paris-Roubaix, men da han tok fronten på noen av de tyngre brosteinspartiene, gjorde ikke det stort annet enn at Alexander Kristoff fikk problemer med å henge med på halen av feltet.

– Ser mest fram imot Roubaix

Med nordmannens overgang til UAE Team Emirates, får vi aldri svar på hvor potensielt dødelig duoen kunne ha blitt.

Kanskje får vi neste år et svar på om Martins avgjørende rolle i 2016-utgaven av Paris-Roubaix var et blaff, eller om han faktisk er i stand til å blande seg inn i seierskampen.

– For min del er rittprogrammet mer åpent neste år, men personlig ser jeg fram mot Paris-Roubaix og håper å være i godt slag under vårklassikerne, sier Martin i et intervju med Cyclist.

Nettstedet skriver også at Martin svarer bekreftende på spørsmål om seier i Roubaix er hans største mål neste sesong.

Gjennombrudd da Edvald ble fem

Da Tom Boonen ble nummer to i 2016, kun slått av Mat Hayman, mens Edvald Boasson Hagen tok en oppløftende femteplass, skjedde den første utskillelsen etter en velt i feltet 115 kilometer unna velodromen.

Her endte både Peter Sagan og Fabian Cancellera på defensiven i gruppa bak, mens Etixx-QuickStep (nå Quick Step Floors) og LottoNL-Jumbo satt forholdsvis intakte i første gruppe.

Mye av ansvaret ble lagt på Martin for å holde avstand mellom gruppene så lenge som mulig, og akkurat der viste han fram hvor verdifull han kan være i endagsrittene.

Når han «sitter i bukken» og lar tempoegenskapene råde, er han en svært vrien man å hanskes med.

– Du er nødt til å ha litt flaks når det kommer til punkteringer og velt, og det er så mange forskjellige måter det rittet avgjøres på. Jeg kan se for meg 1000 forskjellige scenarier. For min del hadde det vært perfekt å komme seg av gårde i en tidlig gruppe, angripe og deretter finne min egen rytme, sier Martin.

Senere i sesongen vil han trolig få en rolle i opptrekket rundt landsmann Marcel Kittel.

Tagget med: , , ,

Les også disse