Prøv Procycling Pluss idag

TØFF DAG: Alexander Kristoff skal forsvare ledertrøya på en krevende siste etappe i Tour of Norway. FOTO: Luc Claessen/Getty Images

Kristoff: – Jeg tviler på underverker

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 2.06.19 11:32

Del på    

UAE-kapteinen tror på tøff avslutning i Tour of Norway.

GRAN (procycling.no): Etter en etterlengtet etappeseier i Drammen lørdag, skal Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) forsvare sin sammenlagtledelse i Tour of Norway på den avsluttende etappen søndag.

Den sjette etappen starter på Hadeland, men det er på Ringerike at tingene kan bli krevende for UAE-kapteinen. Feltet skal passere mållinjen i Hønefoss én gang, før man legger ut på den krevende sisterunden via «veggen» ved Knestang og den krevende Harehaugveien opp til Smeden. Herfra er det elleve fartsfylte kilometer ned til mål.

Spørsmålet er om Kristoff kan overleve i front lenge nok til å innhente angrepene som utvilsomt vil komme i stigningen til Smeden. Før den siste, avgjørende etappen har Kristoff en knapp ledelse på et sekund til Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), på en sammenlagtliste uten store avstander generelt.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg har bare ett sekund ned til Edvald, og det er ikke langt ned til mange gode klatrere. Så jeg ser ikke på meg selv som en stor favoritt, sier Kristoff til procycling.no før start.

– Jeg føler meg egentlig som en outsider, selv om jeg starter i gult. Avslutningen i dag er tøff.

Sven Erik Bystrøm gjorde en formidabel jobb for å sette opp Kristoff til seier lørdag. Søndag kan haugesunderen få mulighet til å kultivere sine egne vinnersjanser, dersom Kristoff skulle få det for tøft i den siste bakken. Bystrøm ligger på 33.plass sammenlagt, bare 19 sekunder bak.

– Heldigvis har vi Sven på skuddhold også. Hvis jeg ikke henger med i bakken, så kan han klare det. Vi kan spille på han også. Det kan bli tøft for oss å kontrollere alene iallfall.

– Det kommer an på gruppen foran, men jeg tror ikke avstanden på toppen (til et brudd) bør være mer enn 20-30 sekunder for at jeg skal ha sjans. Jeg må nok klatre litt over evne. Jeg har en tvil om at det skal skje underverker.

– Det blir en bonus om jeg har trøyen etter målgang i dag.

Bystrøms rolle

Bystrøm ser for seg et åpent ritt, der UAE må gjøre sitt ypperste for å kontrollere det fra start. Målet vil være å samle rittet mest mulig inn mot den siste bakken.

– Derfra er det bare opp til beina å avgjøre, sier Bystrøm til procycling.no.

– Alex faller nok litt tilbake i bakken. Men det er ti kilometer igjen til mål fra toppen, så det kan godt hende at han kommer tilbake. Jeg avskriver aldri han. Det blir tungt, men han har en god sjans.

Bystrøm ser for seg at et lag som Lotto Soudal kommer til å angripe tidlig i stigningen til Smeden, gjerne med ryttere som Tim Wellens og Bjorg Lambrecht. UAE-rytteren selv melder om god form og tror bakken opp fra Knestang skal passe ham godt.

– Jeg går etter (angrepene) og sitter på. Jeg sitter bare på hjul, så får de dra meg med inn til en spurt. Hvis ikke så ødelegger jeg dynamikken i bruddet og øker sjansene for at Alex kan komme opp igjen. Slik skal det bli vinn-vinn for vår del.

– Det er vanskelig å tippe en vinner i dag altså. Jeg får vel si meg selv da.

Åpen for dialog med UAE

Ved lagbussen til Dimension Data, fant vi en belgisk sportsdirektør som tenkte så det formelig knaket kort tid opp mot starten av etappen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Gino Van Oudenhove innser at de gjør lurt i gå i dialog med UAE Team Emirates tidlig på etappen, men på et punkt er den gode stemninga mellom lagene nødt til å opphøre:

– Vi vil jo egentlig det samme fra start av i dag, så kanskje må vi hjelpe hverandre. Samtidig kan vi ikke ende opp med en situasjon der Alexander Kristoff sitter i samme gruppe med Edvald over de to bakkene, så det blir en balansegang. Det kommer til å bli skikkelig vanskelig å vinne dette rittet sammenlagt, mener Van Oudenhove.

 

Tagget med: , ,

Les også disse