Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

Kristoff skeptisk til formen foran Tour of Norway

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 27.05.19 12:51

Del på    

Snakker ned ambisjonene.

STAVANGER (procycling.no): Alexander Kristoff (UAE Team Emirates) har slitt med sykdom de siste ukene. TV 2 meldte torsdag at Stavanger-mannen har slitt med streptokokker og at han har gått på antibiotika de siste dagene i forkant av Hammer Stavanger.

Under Hammer-rittene i Stavanger kjørte Kristoff Hammer Climb og Hammer Sprint, men sto over søndagens lagtempo i hjembyen.

På den måten håper Kristoff å optimalisere inngangen til Tour of Norway som begynner i oljebyen tirsdag.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg føler meg egentlig bedre enn de andre to dagene, men jeg tenkte at det var bedre med to dager rolig enn én dag rolig, og vi hadde ikke så mye å kjempe om, så da var det ikke så mye vits i å stille, sa Kristoff til procycling.no søndag, da han var på plass på Stavanger Forum for å overvære den siste og avgjørende dagen i Hammer Stavanger. 

Formen til UAE-rytteren har blitt kraftig påvirket av sykdomsperioden den siste tiden. Den første etappen fra Stavanger til Egersund tirsdag er heldigvis for nordmannen av det lettere slaget, mens det senere i rittet bys på flere utfordringer. Utfordringer av det slag som en Kristoff i form burde takle greit, men som kan bli tøffe med sykdom i kroppen.

– Jeg følte meg ikke veldig sterk i spurtene under Hammer Sprint, det gjorde jeg ikke. Jeg håper det skal være bedre i Norway. Det blir ikke mye seire hvis jeg er sånn som jeg har vært de siste dagene her, forklarer Kristoff. 

Sammenlagtambisjonene dysses ned: – Frykter å ikke vinne i det hele tatt

Slik Tour of Norway er designet, passer det de norske stjernene Kristoff og Edvald Boasson Hagen godt. Nå tror derimot UAE-rytteren at det skal bli tøft å kjempe i toppen i sammendraget, spesielt med tanke på etappene som venter på Østlandet.

– Tour of Norway burde passe meg bra, for det er jo ikke så mange lange bakker, i hvert fall ikke nærme mål, det er den siste dagen som er litt tøff. Jeg har hengt med der før i Tour of Norway, så det kan gå, men jeg føler meg ikke akkurat i toppslag. Jeg frykter at jeg ikke henger med i sammendraget, og at jeg ikke vinner noen etapper i det hele tatt. Jeg går først og fremst inn i Tour of Norway med ambisjoner om å vinne en etappe, og så får vi ser hva det blir til.

Med Kristoff uten toppformen inne, kan det åpne seg muligheter i sammendraget for Sven Erik Bystrøm. Haugesund-syklisten har vist god form den siste tiden, og Kristoff tror ikke sin faste treningskamerat blir kjørt av i den løypa som er nå.

I sammendraget er det likevel et stort problem for den tidligere U23-verdensmesteren.

– Problemet er bonussekundene. Han sliter litt med å få tak i dem. Jeg tror ikke han taper tid noe sted, med mindre det blir noe taktisk på noen måte der. Jeg tror ikke han taper noe terreng, men han er fort oppi der. Det blir vanskelig for ham å vinne, spesielt i forhold til de som er litt raskere enn ham.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Spurtstjerner trekker seg

Opprinnelig skulle både Mark Cavendish (Dimension Data) og André Greipel (Arkéa-Samsic) sykle det norske etapperittet, men mandag ble det klart av ingen av dem stiller.

– Det står på listen at han skulle kjøre her, men internt var det noen spørsmål rundt det hele tiden. Jeg visste at det var en sjanse for at han ikke kom. Det sto mellom her og å dra på høydetrening. Vi måtte se litt hvordan han kom ut av California. Han var sliten og jetlagen tok på. I løpet av gårsdagen ble det bestemt at han skal hvile litt før han drar på høydetrening, forteller sportsdirektør i Dimension Data, Gino van Oudenhove, til TV 2.

Det er imidlertid en rekke andre raske ryttere tilstede i rittet og Kristoff møter konkurranse fra landsmennene Sondre Holst Enger (Israel Cycling Academy) og Kristoffer Halvorsen (Team Ineos), samt Álvaro Hodeg (Deceuninck – Quick-Step), Cees Bol (Team Sunweb), Danny Van Poppel (Jumbo-Visma) og Moreno Hofland (EF Education First).

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse