FREMDELES BLID: Det har ikke helt gått veien for Alexander Kristoff i Paris-Nice, men han smilte likevel godt før start på mandagens etappe. Her sammen med Bernhard Eisel. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Kristoff: – Ser ikke så bra ut på resultatlistene

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 11.03.19 20:59

Del på    

To etapper med uhell har likevel gitt godt utbytte før klassikerne for nordmannen.

To dager i vinden har resultert i to uhell og en Alexander Kristoff som tidlig har måttet innse at han havnet utenfor seierskampen på de to første dagene i Paris-Nice. Der klossen på skoen ødela for ham på søndagens åpningsetappe, gikk han selv i bakken på et kritisk punkt da det begynte å sprekke opp på mandagens etappe.

– Jeg var egentlig der i går om jeg ikke hadde måttet slippe meg ned for å bytte sko. I dag var jeg i rundt 30. posisjon da jeg gikk ned, så jeg hadde med stor sannsynlighet vært der (i front) i dag. Men nå ble utfallet noe annet, så får prøve på nytt i morgen, skriver Kristoff i en SMS til procycling.no.

Der kan han trøste seg med at det er meldt om vind fra sør, noe som gir motvind på veien sørover mot Nice. Dermed er sannsynligheten stor for at det blir en mer klassisk massespurt på rittets tredje dag og hvor Kristoff dermed får en sjanse til å slå tilbake etter uhellene de to første dagene.

Selv med to misbrukte muligheter er det fremdeles muligens to spurtmuligheter igjen i Paris-Nice (hvor også den noe hardere sjette etappen kan ende i en spurt) for Kristoff. Nordmannen har vist prov på god form med etappeseier i Tour of Oman og strålende opptrekk for Fernando Gaviria i UAE Tour, men føler ikke noe spesielt press foran de resterende spurtetappene for å bevise god form inn mot sesongens første store mål i Milano-Sanremo.

– Tja, jeg har vel vist form allerede i år, så føler egentlig ikke jeg trenger å vise form! Men ja, det ser jo ikke så bra ut på resultatlistene for tiden. Føler ikke akkurat det går helt veien for tiden, sier han.

– I Milano-Sanremo dreier det seg om å være med over Poggio og være der på Via Roma. Hva som faktisk skjer om han kommer der sammen med Gaviria får tiden vise, men Alexander har det i kontrakten sin at det er et viktig ritt for ham. De får avgjøre det internt seg imellom når den tiden kommer, sier trener Stein Ørn.

– Uvant å kjøre på trange europeiske veier

Mens resultatene har uteblitt, er Ørn fornøyd med treningsutbyttet stesønnen har fått de to første dagene i Paris-Nice. Etter at Kristoff startet sesongen i Spania, fortsatte han sesongen med Tour of Oman og UAE Tour i Midtøsten.

Dermed ble det ingen tur til den flamske åpningshelgen som han selv ønsket, og Kristoff vedgår selv at det er «uvant å kjøre på trange europeiske veier når man kommer rett fra UAE».

– Du kan ikke sitte bak når det er sidevind. Det går ikke an å kjøre klassikerne i bakre del. Det er litt av poenget med å komme inn i den måten å kjøre ritt på. Det er forskjellen fra å kjøre ritt i Abu Dhabi, du må frem og du må være der hele tiden. Du må ha kapasitet til det. Det nytter ikke å sitte i risikosoner, sier Ørn.

– Han er jo en rutinert rytter, men du må komme inn i rytmen på dette. Paris-Nice har blitt mye mer klassikerlignende enn hva man kunne tro, så sånt sett er det perfekt at det har blitt sånn det har blitt nå. Det er en suveren erstatning for de to rittene han gikk glipp av og supert for resten av klassikersesongen slik Paris-Nice har vært til nå, sier Ørn.

Suverene Groenewegen

I Paris-Nice har UAE Team Emirates et relativt sammensatt lag, med gode klatrere som Fabio Aru, Sergio Henao og Diego Ulissi. Dermed er det også naturlig at det er lag som Jumbo-Visma som i større grad dominerer i sidevinden, mener Ørn.

– Det var helt eksemplarisk kjørt av Jumbo-Visma i dag. De tar kommando og bare smeller til fra front, og så sitter de der med Team Sky og bare kommanderer det. Det er måten et godt lag skal kjøre på. De andre må finne de riktige posisjonene og spise smulene.

For mens Ørn og Team Kristoff må trøste seg med at det kommer enda viktigere ritt og at det er bedre at uhellene og feilene kommer i et ritt som Paris-Nice enn i Milano-Sanremo og Flandern rundt, har Groenewegen og Jumbo-Visma tatt Paris-Nice med storm de to første dagene.

– Han er for det første veldig rask og har en veldig gunstig aerodynamikk. I tillegg har han et kjempebra lag rundt seg, så for øyeblikket er han helt suveren. Han seiler også opp som én av favorittene til Milano-Sanremo, sier Ørn.

Til hell for konkurrentene har Groenewegen signalisert at det er først i 2020 han tenker seg en deltakelse i det italienske rittet.

Tagget med: , , , ,

Les også disse