GLEDER SEG: Alexander Kristoff er meldt klar til Tour of Norway. (Photo by David Ramos/Getty Images)

Kristoff: – Jeg gleder meg til Tour of Norway

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 22.01.19 15:07

Del på    

Også Dimension Data og Jumbo-Visma ankommer Norge.

(procycling.no): Vårens storslåtte utgave av Tour of Norway starter på Vestlandet den 28. mai, og skal via Sørlandet ta seg videre østover i forkant av avslutningen søndag 2. juni.

Med Hammer Stavanger i forkant har arrangøren sikret seg deltakelse fra mange WorldTour-lag, og daglig leder i Tour des Fjords AS, Roy Hegreberg, kan nå bekrefte de første lagene til start.

UAE Team Emirates, Mitchelton-Scott, Jumbo-Visma og Team Dimension Data er allerede klare. Det betyr at Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Amund Grøndahl Jansen alle kan dukke opp i Norge i mai måned.

– Planleggingen går for fullt og det der duket for et fantastisk sykkelritt i månedsskiftet mai/juni. I 2018 hadde vi tidenes startfelt i Tour des Fjords, og det blir enda bedre i Tour of Norway, 2019, uttaler Hegreberg.

Kristoff: – Jeg gleder meg

Etter at det ble klart at UAE Team Emirates ikke vil etterkomme Kristoffs ønske om å sykle Giro d’Italia i mai, satser han på å gjøre unna de første Tour de France-forberedelsene i hjemlandet.

– Jeg gleder meg til Tour of Norway, og har tror på at jeg skal kunne ta med meg en seier på hjemmebane. Jeg har ikke studert løypene ennå, men satser på at jeg får noen sjanser, sier Stavanger-mannen som trolig også får med seg Jasper Philipsen til Norge.

Øvrige lag som slippes nå er Nippo Vini Fantini-Faizane, Sport Vlaanderen-Baloise og Uno-X Development Team.

Nippo Vini Fantini stilte også til start under Hammers Series og Tour des Fjords i fjor.

Følg med på Instagram!

Arrangøren forteller at de skal slippe nye lagnavn via rittets konto på Instagram, så da gjelder det å følge med der.

– Vi er veldig stolte av å få flere av de store WorldTour-lagene og de største norske profilene på start. Det er viktig for interessen for arrangementet, men også for sykkelinteressen i landet. Nedtellingen er igang og det er bare å sette av datoen (28.-mai til 2. juni) allerede, melder Hegreberg.

PS: Dersom du ikke har fått det med deg, så kan vi opplyse om at initiativtakerne bak Tour des Fjords og Tour of Norway i fjor valgte å forene krefter for å skape sykkelfest i Sør-Norge over seks dager i 2019. Les mer om sammenslåingen her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse