GJENNOMFØRES: Strade Bianche avlyses ikke som følge av koronaviruset. Det samme gjelder Tirreno-Adriatico og Milano-Sanremo. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Koronaviruset setter ingen stopper Strade Bianche og Milano-Sanremo. Foreløpig

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 2.03.20 20:13

Del på    

RCS Sport beroliger.

(procycling.no): Det samme gjelder Tirreno-Adriatico. Det har vært fryktet at de italienske rittene, arrangert av RCS Sport, ikke lar seg gjennomføre som følge av koronaviruset (Covid-19), men arrangøren beroliger mandag.

Det var belgiske Sporza som meldte at lagene som skal delta i rittet mandag mottok en mail, hvor RCS bekrefter at rittene går som planlagt.

Både herrene og kvinnene skal i aksjon under Strade Bianche førstkommende helg, lørdag 7. mars, mens Tirreno Adriatico starter påfølgende uke og går mellom 11. og 17. mars. Deretter følger som vanlig Milano-Sanremo til helgen, den 21. mars.

ANNONSE: Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tross bekreftelsen så garderer også RCS seg og skriver at situasjonen selvfølgelig kan endre seg på kort tid.

Koronaviruset har slått hardt ned i regionene Lombardia og Veneto, hvor over 1500 har testet positivt for viruset, og hundrevis er innlagt på sykehus. Totalt har det vært 41 dødsfall, de aller fleste eldre. En rekke land advarer mot å reise til Italia.

I Lombardia, Veneto og Emilia-Romagna har italienske myndigheter avlyst Serie A-kamper som følge av utbruddet. Med start i Milano (Lombardia), er det usikkert hva dette betyr for Milano-Sanremo. Toscana-regionen, hvor Strade Bianche går, har bare hatt 13 tilfeller så langt.

(artikkelen fortsetter under)

Lag fremdeles i karantene i Emiratene

Store deler av arrangørstaben til RCS Sport var inntil mandag underlagt karantene i Emiratene, etter at UAE Tour ble avlyst etter den 5. etappen, da det ble avgitt to positive tester for koronaviruset. Det førte til at alle deltagende lag ble satt i karantene, deriblant Sven Erik Bystrøm og Carl Fredrik Hagen.

Sistnevnte fikk søndag morgen endelig reise tilbake til Norge og de fleste andre lag har nå også fått forlate rittet. Bystrøms UAE Team Emirates har imidlertid valgt å bli værende og fortsette testingen, ettersom det var noen tilfeller av influensa innad i laget.

I tillegg er også Gazprom-RusVelo, Cofidis og Groupama-FDJ fremdeles under karatenen, i påvente av endelige resultater fra testingen.

Les mer om situasjonen her:

Hagen får reise hjem – Bystrøm må vente

Tagget med: , , ,

Les også disse