IMPONERER: Filippo Ganna er blant verdens mest spennende klassikerryttere og i tillegg tempospesialist. Det er en god match som hjelper for Alexander Kristoff kommende sesong. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

IMPONERER: Filippo Ganna er blant verdens mest spennende klassikerryttere og i tillegg tempospesialist. Nå er han klar for Team Sky. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Klassikerhjelper tapt for Kristoff

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 19.10.18 14:15

Del på    

Ganna går til Sky.

(procycling.no): Et av årets lengstlevende rykter viste seg også å slå til: Filippo Ganna skifter ut UAE Team Emirates til fordel for Team Sky.

Den italienske tempospesialisten vil formodentlig opprettholde satsing på bane fram mot OL i Tokyo i 2020, i tillegg til satsingen på landeveien. Da er britiske Sky, men sitt opprinnelige utspring fra British Cycling og deres revolusjon på velodromen, er godt sted å fortsette karrieren.

Samtidig betyr det enda flere spørsmålstegn rundt Alexander Kristoff, da Ganna har vært del av klassikerlaget i UAE.

– Det er en drøm å signere for Team Sky. Det er et imponerende lag og alle innenfor sykkelsporten er vant til å se dem vinne de største rittene. Jeg håper jeg kan fortsette utviklingen og forbedre meg etter mine to første år på landeveien. Laget har imponerte meg ved måten de angriper både individuelle- og lagtempoer. Det er et felt jeg fremdeles føler jeg kan ta nye steg, i tillegg til klassikerne og mindre etapperitt, sier Ganna til Skys hjemmeside.

Britene er tidligere offentliggjort Eddie Dunbar som nyervervelse, og bekreftet i går at Jhonatan Narvaez hentes fra Quick Step. Det er også ventet at laget vil innlemme Ivan Sosa i 2019-stallen.