Prøv Procycling Pluss idag

VANT: Marcel Kittel vant den andre etappen i Tirreno-Adriatico. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Kittel klar for Sanremo-debut

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 13.03.18 20:09

Del på    

Mens en annen spurter må stå over.

(procycling.no): Etter en smått frustrerende sesongstart har ting begynt å løsne for Marcel Kittel i Tirreno-Adriatico. I det italienske etapperittet, som ble avsluttet tirsdag, stakk tyskeren av med to etappeseire.

Førstkommende lørdag får han også sin etterlengtende debut i Milano-Sanremo.

29-åringen har vært proff siden 2011 og har hele 14 etappeseire i Tour de France. I «spurternes klassiker» har han imidlertid aldri fått prøve seg.

I Giant-Shimano var det landsmannen John Degenkolb, som vant rittet i 2015, det ble satset på, mens Fernando Gaviria, Tom Boonen og Philippe Gilbert var rytterne man hadde troen på i Quick-Step Floors.

Drar for å få erfaring

Sammen med Rick Zabel, Nils Politt, Maxim Belkov, Simon Spilak, Nathan Haas og José Gonçalves utgjør han Katusha-Alpecins mannskap til La Primavera.

Før laguttaket ble gjort kjent på Katusha-Alpecins twitter-konto, snakket Kittel med Cyclingnews.com om rittet, foran den siste etappen av Tirreno-Adriatico.

– Hvis vi tar avgjørelsen om å dra til Milano-Sanremo så vil jeg dra dit for å lære om rittet, fordi jeg har ikke anelse om hvordan rittet blir. Jeg vil dra dit med de beste intensjoner, men jeg vil ha en frirolle i rittet. Det er et veldig kompetitivt felt og det er vanskelig å dra dit uten erfaring.

Oddsen er imidlertid ikke fullstendig i mot Kittel. De siste 53 årene har en debutant vunnet rittet fem ganger, men gjennomsnittet på antall deltagelser før man vinner er likevel på 3,42 utgaver (tall fra 2015).

I forhold til konkurrenter som Sagan, Degenkolb, Démare og Matthews går ikke Kittel like godt oppover. Dermed blir den store utfordringen hans å komme seg over Cipressa og Poggio.

– Hvis man ser på de siste årene er det alltid en gruppe av allroundere og det er en evolusjon. Det kommer til å være veldig hardt for en spurter å være med foran.

(artikkelen fortsetter under)

Bronkitt stopper fransk spurter

Paris-Nice ble en stor påkjenning for mange av rytterne. I det åtte dager lange rittet stod halvparten av rytterne av. Bare 77 av 154 fullførte.

Blant dem som stod av var franske Nacer Bouhanni, som måtte gi etter grunnet bronkitt. Dessverre setter også sykdommen han ut av spill til helgens monument.

– Utilstrekkelig restituert fra akutt bronkitt som han pådro seg på veiene i Paris-Nice, så er Nacer Bouhanni dessverre erklært ute av Milano-Sanremo-laget, skrev hans arbeidsgiver Cofidis på Twitter.

Hans erstatter blir trolig Christophe Laporte, som har hatt en solid start på sesongen.

Laporte, som til vanlig fungerer som opptrekker for Bouhanni, har tatt tre seire så langt i sesongen. I Paris-Nice viste han seg også fint frem, da han kjempet om etappeseieren på den første etappen, som ble vunnet av Arnaud Démare.

Tagget med: , ,

Les også disse