FERDIG MED LADIES TOUR: Tiden i Team Virtu Cycling går mot slutten for Katrine Aalerud, som skal kjøre for Movistar de neste to sesongene. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

Aaleruds nye sjef: – Hun er en komplett rytter

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 27.08.19 09:58

Del på    

Sebastián Unzué ser et stort potensial i de store etapperittene for den norske 24-åringen.

MOSS (procycling.no): For to uker siden ble det klart at Katrine Aalerud skal sykle for Movistar de neste to sesongene.

Til Ladies Tour of Norway hadde både Aaleruds nåværende lag, Team Virtu, og hennes nye arbeidsgiver tatt turen, og da måtte vi jo høre med Sebastián Unzué, sønnen til Eusebio og sjefen for Movistars damelag om deres norske nysignering. 

– Katrine er en ung rytter. Hun har ikke vært så lenge på øverste nivå med kun tre år i UCI-lag. Hun er en rytter som har et stort forbedringspotensial. Vi har mye tro på henne. Hun kan bli en strålende klatrer og hun er også en lovende temposyklist. Jeg synes hun er en komplett rytter som i fremtiden forhåpentligvis i fremtiden kan kjøre for sammendraget i de store etapperittene. Vårt store mål med henne er å hjelpe henne å utvikle seg sammen med laget og ta henne til det øverste nivået de neste årene. sier han til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Vil få egne sjanser

Gjennom gode resultater som tiendeplassen til Monte Zoncolan på den niende etappen i fjorårets Giro Rosa og syvendeplassen i årets Emakumeen Bira har de fått et innblikk i det uforløste potensialet hennes.

– Vi har også sett dataene hennes, og sammen med resultatene gjør det at vi tenker at hun er stort talent. Det er fremdeles en lang vei å gå for henne og hun vil utvikle seg mye innenfor syklingen, sier Unzué.

Den unge lagsjefen (28 år) forteller at vi også kan forvente å se Aalerud få kjøre for egne sjanser. 

– Jeg tror hun vil få sjansen til å lede laget i noen ritt. Hun må hjelpe lagvenninnene i noen ritt. Hun vil være i forskjellige roller, men hun vil få sjansen til å lede laget i noen ritt, det er sikkert.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

DEN NYE SJEFEN: Sebastian Unzue leder Movistars damelag. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no

Overrasket over god spansk

Da overgangen til Movistar ble klar, fortalte Aalerud selv at hun måtte lære seg bedre spansk.

– Den er grei til ferie, men når det snakkes fort så må jeg tenke en del. Det blir veldig gebrokkent og veldig morsomt for dem, for jeg sier mye feil. Det skjedde en del ganger, men jeg har veldig lyst til å lære meg bedre spansk. Jeg er ikke redd for det, sa 24-åringen.

Da vi spør om Unzué har noen råd for å komme raskere inn i spansken, trekker spanjolen på smilebåndet. 

– Vi prøver å hjelpe henne å lære spansk, men den var allerede ganske god. Vi ble overrasket. Etter La Course dro jeg til Andorra med to av mine ryttere for en treningsleir. Ved en tilfeldighet var hun også der, så vi trente sammen flere dager. Hun begynte også å bli kjent med sine nye lagvenninner. Hun er en intelligent jente, så hun vil lære kjapt.

Bygger langsiktig

Damelaget til Movistar er nå inne i sin andre sesong.

Til sin tredje sesong i 2020 har de hentet inn flere meritterte ryttere, hvor Aalerud har fått selskap av Barbara Guarschi, Sofia Bertizzolo og Jelena Eric som nysigneringene.

Kjernen i laget har også fornyet kontraktene sine og Unzué er fornøyd med hvordan det har gått med damelaget siden oppstarten i 2018.

– Så langt har det vært en god erfaring for oss, med et hovedmål om å utvikle spansk sykling. I et langsiktig perspektiv ønsker vi å bli blant verdens beste lag, men vi skal ikke forhaste oss. Vi skal ta steg for steg og vil prøve å bli sterkere år for år. Vi vil også bidra til at sporten blir mer profesjonelle år for år. Forhåpentligvis kan vi ha en sunnere damesykling om noen år og jeg tror vi er på rett vei, sier han.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse