FÅR NY ARBEIDSGIVER: Katrine Aalerud har funnet seg et nytt lag for de neste to sesongene. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Aalerud har funnet seg nytt lag: – Overrasket selv over at jeg gikk for Movistar

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 13.08.19 13:56

Del på    

Nå skal hun prøve å holde seg skadefri etter å ha fått en toårskontrakt.

(procycling.no): Katrine Aalerud ble tirsdag formiddag bekreftet klar for Movistar.

24-åringen har signert en kontrakt som strekker seg ut 2021.

– Hva tenker du om den muligheten du har fått nå i Movistar?

– Den er utrolig stor, egentlig. Jeg er overrasket selv over at jeg gikk for Movistar. Med tanke på rytterne de hadde og jeg sa egentlig at Movistar var det siste laget jeg ville gå til siden de hadde mange ryttere som var like som meg, sier Aalerud til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Så ble jeg litt mer kjent med hvordan det var, hva de kunne tilby og hva de tenkte for neste sesong. De skal ha en stor utskiftning, og de trengte en som meg. Det var betryggende å høre og så ble jeg mer og mer overbevist av hvordan laget fungerte. De har akkurat det samme utstyret og slikt som herrene, så det er veldig profesjonelt. Da helte jeg mer og mer mot dem og når du får tilbud om en toårskontrakt så er det veldig bra.

Vil holde seg skadefri

Aalerud var i dialog med flere lag, men det første konkrete tilbudet kom fra det spanske laget.

– Det var ikke derfor jeg valgte Movistar, men jeg følte det var riktig for min del og et sted jeg kan utvikle meg uten å ha press.

– Jeg får mine sjanser, men det som er viktig for min del er at jeg unngår uhell. Derfor vil de at jeg skal ha to år på meg, fordi de vil ikke at jeg skal presse noe frem. De ser potensialet mitt, men jeg blir alltid holdt tilbake av velt. Det er planen, holde seg skadefri, slik at man kan leve opp til potensialet sitt.

Movistar virker til å ruste opp etter to sesonger med eget damelag og Aalerud ser at de har planer om å kjøre enda bedre enn hva de har gjort i de kommende årene.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– De har mer langsiktige planer for å utvikle sine spanske ryttere, men de har jo planer om å få kjørt inn flere resultater. De tenker veldig på at man skal kjøre godt som et lag. Derfor signerer de også rytterne på toårskontrakter. Da blir man veldig godt kjent og da kommer resultatene. 

– Katrine er en strålende forsterking og en syklist med stort potensiale i de tøffe etapperittene. Selv om hun har vært på det høyeste nivået på sykkelen i ganske kort tid, har hun allerede oppnådd imponerende  resultater, sier lagsjef Sebastián Unzué i en pressemelding.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Salmon expert @aalerud94 is making dinner tonight 🐟🐟

Et innlegg delt av Sebastián Unzué (@sebastianunzue)

Må lære seg mer enn «ferie-spansk»

Et lite hint om overgangen fikk man da man kunne se Aalerud sammen med Sebastián Unzué og flere Movistar-ryttere i Andorra i månedsskiftet juli-august.

– Jeg visste det før jeg var med dem, så det var for å bli litt kjent med dem og de snakker jo spansk, så jeg må begynne å lære.

For selv om hun har blitt vant til spansk fra å bo i Girona, må hun et hakk opp når kommunikasjonen de to neste årene vil gå på spansk. 

– Hvordan er du i spansk nå?

– Den er grei til ferie, men når det snakkes fort så må jeg tenke en del. Det blir veldig gebrokkent og veldig morsomt for dem, for jeg sier mye feil. Det skjedde en del ganger, men jeg har veldig lyst til å lære meg bedre spansk. Jeg er ikke redd for det.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Virtu legges ned etter sesongen

Det var i slutten av juni at det ble bekreftet at Virtu ville legges ned etter årets sesong, etter at laget ikke hadde klart å få inn nødvendige sponsorer.

Dermed stod ryttere som Marta Bastianelli, Katrine Aalerud og Emilie Moberg uten et lag for neste sesong. Flere av lagets ryttere har nå altså klart å finne seg en ny arbeidsgiver, Aalerud inkludert.

I Movistar blir Aalerud lagkamerat med Barbara Guarischi, som hun også syklet med for Team Virtu.

– Jeg var utrolig glad da jeg så at Barbara hadde signert. Vi kjører godt sammen og er gode venner, så det gjør det ekstra kjekt. Jeg har allerede blitt kjent med flere av jentene, så det blir ikke noe problem å komme inn i laget. De er veldig hyggelige og snille, sier Aalerud.

Les mer: Laget til Aalerud og Moberg legges ned

24-åringen fra Vestby startet i Hitec Products i 2017, men gikk til danske Virtu allerede etter ett år. Der har hun tidvis vært forfulgt av uhell, men hun har også vist potensialet ved flere anledninger, som da hun i år ble nummer syv sammenlagt i WorldTour-rittet Emakumeen Bira (damenes Baskerland rundt).

Hennes store mål for sesongen, Giro Rosa, ble hemmet av velt, etter at hun veltet på gjennomkjøringen av lagtempoen og siden slet med å komme helt i slag igjen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse