TRØYEBYTTE: Riktignok blir det ingen stor forskjell, men tirsdag er Mike Teunissen tilbake i den mer vante Jumbo-Visma-trøya. Foto: Chris Graythen/Getty Images

– Kanskje har hele sirkuset vært for mye

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 8.07.19 20:15

Del på    

Mike Teunissen merket tidlig at han ikke hadde beina til å forsvare sammenlagtledelsen.

(procycling.no): Etter to drømmedager, gikk det ikke helt veien for Jumbo-Visma på den tredje etappen i Tour de France. Mike Teunissen har vunnet både ZLM Tour og 4 Jours de Dunkerque sammenlagt i år ved å være blant de beste på de kuperte etappene, men etter to dager med blendende oppmerksomhet, meldte Teunissen allerede oppover den første stigningen at beina ikke var som håpet.

– De siste to dagene har vært veldig hektiske. Kanskje har hele sirkuset vært for mye, sier Teunissen til NOS.

Nederlenderen holdt kontakten med feltet frem til den siste kategoriserte stigningen, men opp Côte de Mutigny måtte han slippe. Dermed ble det klart at tida hans i den gule trøya var over.

I mål kom Teunissen inn til en 80. plass, 4:54 bak Julian Alaphilippe.

Teunissen er den første nederlenderen som har kunnet ikle seg den gule ledertrøya siden Erik Breukink i 1989 og han vil uansett se tilbake på de siste dagene med glede.

– Dette er noe man ikke kan ta fra meg. Alle i feltet gratulerte meg. Geraint Thomas, Alejandro Valverde, alle de store rytterne. Det var spesielt, sier 26-åringen om sine to dager i den gule ledertrøya.

Van Aert mistet håpet om den gule trøya da Ineos satt seg foran

Da Teunissen innså at beina hans ikke var gode nok til å henge med feltet, ga han raskt beskjed til Wout van Aert om at belgieren måtte fokusere på seg selv. Mange hadde klassikerspesialisten som en seierskandidat i den tøffe avslutningen, men han kom aldri i en posisjon til å kjempe om etappeseieren etter at Julian Alaphilippe angrep over Côte de Mutigny.

ANNONSE: Følg Le Tour på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Jumbo-Visma hadde fremdeles Laurens De Plus, George Bennett, Steven Kruijswijk og Van Aert i feltet, men de klarte ikke å hente inn tilstrekkelig tid på franskmannen i det lettkjørte terrenget.

– Jeg var nær den gule trøya, men til slutt er jeg glad for at jeg fremdeles er i den hvite trøya. Det var for få lag som kjørte i feltet. Vi gjorde hva vi kunne, men da Ineos tok, visste vi at det var over. De kjørte for å holde kapteinene deres trygge, ikke for å hente inn Alaphilippe, sier Van Aert til Sporza.

GULT TOG: Amund Grøndahl Jansen i front foran lagkameratene i Jumbo-Visma under mandagens etappe. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Skuffet over egen spurt

I selve spurten ble Van Aert nummer åtte i feltet og dermed nummer ni på etappen.

– Mentalt sett hadde jeg allerede tapt da jeg innså at jeg ikke ville ta den gule trøya. Det er derfor spurten min ikke var god, mener belgieren.

ANNONSE: Følg Le Tour på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Jumbo-Visma kan uansett se tilbake på en meget god start på rittet, med to etappeseirer og sammenlagthåpet Steven Kruijswijk oppe på en tredjeplass i sammendraget, best av rytterne man forventer å ha kjempende i toppen i sammendraget.

Tirsdag er det på ny Dylan Groenewegen som er i fokus, med en forventet massespurt i Nancy.

– Trodde ikke det var mulig å angripe der og holde unna