IKKE FORNØYD: Alexander Kamp går ut mot Riwal Readynez. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Kamp ut mot Riwal: – Alt har en grense

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol
Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 29.11.19 15:45

Del på    

Mener feriepenger har blitt betalt på feil vis.

(procycling.no): Dansken tok til både Twitter og Facebook fredag ettermiddag.

Der skriver han at han nå med et tungt hjerte må åpne en sak mot Riwal Readynez, som han har syklet for denne sesongen. Kamp har signert en kontrakt med Trek-Segafredo for neste sesong.

– Det må være det eneste stedet i Danmark hvor man ikke husker premisset for spillerforeningens sak mot de danske superligaklubbene når det gjaldt feriepenger, skriver Kamp, med referanse til at danske fotballklubber måtte etterbetale større millionbeløp i feriepenger.

En klubb som Brøndby måtte da betale 29,4 millioner fordelt på 94 forskjellige spillere. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– De (feriepengene) kan ikke være inkludert i en idrettsutøvers grunnlønn. Og en grunnlønn skal utbetales i sin helhet, uansett hvordan man har tjent opp feriepengene, skriver Kamp videre.

– Det er en ærlig sak å være fattig, men la være å leke et profesjonelt sykkellag hvis man verken har råd eller formatet. Det viktigste for meg er mine lagkamerater som får en e-post dagen før utbetaling av lønn og mister en stor del av deres eksistensgrunnlag, er formaningen fra Kamp.

På det danske laget finner vi i år også Sindre Lunke og Krister Hagen. Mens Hagen legger opp, er Lunke blant dem som blir med laget videre. Til neste år har Riwal signert Kristian Aasvold, Sondre Holst Enger og August Jensen. 

Etter hva procycling.no forstår vil saken ikke påvirke de norske rytterne.

Riwal-sjef: – Ingen skal bli lurt og alle skal få pengene sine

– Jeg har sett Alexanders utspill. Han har reagert lynhurtig med tanke på de forpliktelsene han har i kontrakten. Vi skal betale feriepenger og alt mulig, så det er ikke så mye i det, sier administrerende direktør i Riwal-laget, Steffen Kronmann, til procycling.no.

Lagsjefen hevder de allerede har satt i gang prosessene for å undersøke hva som har skjedd.

– Vi har meldt tilbake fordi det er er en forskjellige oppfattelse rundt feriepengene. Vi har sendt det til våre advokater for å høre om vi har gjort noe galt. Ingen skal bli lurt og alle skal få pengene sine, konstaterer dansken.

– Nå kjenner jeg ikke norsk ferielov, men den europeiske ferieloven er annerledes enn den danske. Der lå det noen problemer da vi skulle lage kontraktene i fjor. Det er det juristene ser på. Vi mener vi har gjort det vi skal, men vi betaler de pengene vi skal.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Riwal Readynez tok steget opp til prokonti-nivå etter fjorårets sesong. Denne overgangen kan ha skapt vanskene som nå kommer til overflaten.

– Det er forskjellige regler. Det er andre regler for kontinentallag enn for prokontinentallag. Vi lager kontrakten etter den europeiske UCI-kontrakten, mens vi tidligere laget kontrakten etter DCUs (Danmarks Cykle Union, journ. anm) kontrakter. Det var noe lettere, for DCU laget kontraktene etter dansk ferielov. Det har vært kontakt med UCIs advokater og våre advokater om tolkningen av det hele. Det hele er på et juridisk plan. Alexander skal selvsagt ha sine penger om vi skylder ham noen feriepenger han er berettiget til. Jeg tror ikke det, men vi kikker selvfølgelig på saken.

– Er det kun Kamp det gjelder eller alle de danske rytterne?

– Det har vært to andre som har ringt til meg. Vi har kikket på det. Det er der vi er nå. Alexander velger som den personen han er å blåse det opp i media. Det synes jeg er uheldig, for vi er kun ute etter å løse det. Jeg håper at vi får det løst på mandag, tirsdag.

Tagget med: , ,

Les også disse