KLAR FOR FLANDERN: Kristoffer Halvorsen får med seg lagkameratene fra Team Joker til belgisk klassiker. Foto: LC (©TDWSport.com)

Joker dominerer U23-laget til Flandern

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 30.03.16 13:47

Del på    

Landslagssjefen mener det er på tide med seier.

(procycling.no): Anders Skaarseth var nær det helt store, da han ble andremann under U23-versjonen av Gent-Wevelgem.

Dagen før proffenes Paris-Roubaix får han en ny mulighet som del av det norske landslaget under U23-versjonen av Flandern rundt.

Joker-rytteren får med seg lagkameratene Kristoffer Halvorsen, Amund Grøndahl Jansen, Ole Forfang og Markus Hoelgaard. Sjettemann på laget har også skrevet under for Joker, men fullfører skolegang på Lillehammer i forkant av overgangen: Tobias Foss.

Lei av danskebank
Ved en rekke anledninger har det norske U23-landslaget måttet se seg slått av danskene den siste tiden, men nå mener landslagssjef Stig Kristiansen at det er på tide å slå tilbake:

– Med den gjengen vi har nå går vi for seier. Flandern er sammen med l’Avenir de to største løpene på U23 kalenderen i tillegg til VM.  Vi har vært nære ved to anledninger, men vil gjøre et helhjertet forsøk på å nå toppen i år, sier Kristiansen til sykling.no.

Under Nokere Koerse viste Kristoffer Halvorsen at det er internasjonalt snitt over avslutteregenskapene hans. 19-åringen er likevel fersk i U23-klassen.

– Skaarseth god til det meste
Kanskje blir det derfor nok en gang opp til Skaarseth å forsvare de norske fargene i finalen:

– Anders er stort sett god til det meste. Nå også i  gruppespurter. 10cm fra å ta Mads Pedersen mann mot mann i G-W og var den som skapte rittet med offensiv kjøring i finalen, påpeker Kristiansen.

De seks rytterne skal representere Norge under både Flandern rundt og ZLM Tour (15.-16. april).

 

Tagget med: , , , , ,

Les også disse