Prøv Procycling Pluss idag

Cycling: 75th Paris - Nice 2017 / Stage 4 Podium / Julian ALAPHILIPPE (FRA)/ Yelow Leader Jersey Celebration / Beaujeu - Mont Brouilly 467m (14,5km) / ITT / Individual Time Trial / © Tim De Waele

– Jeg visste jeg kunne klare det

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 8.03.17 20:47

Del på    

Julian Alaphilippe vant for avdød speaker.

(procycling.no): Julian Alaphilippe har, til tross for sin unge alder, lenge vært en stjerne på sykkelhimmelen. 21 år gammel inntok han WorldTour-sirkuset i 2014.

Da noterte han seg for flere topplasseringer i Volta a Catalunya, der spurtmotstanden var så der. I august det året kom også hans første seier på den siste etappen i Tour de l’Ain. I en knalltøff avslutning slo han nåværende lagkamerat Daniel Martin.

Siden har han tatt steg for steg. To andreplasser har det blitt i Flèche Wallone, en andreplass i Liège-Bastogne-Liège, sammenlagtseier i Tour of California og fjerdeplass i OL er noen av resultatene han kan vise til.

Nå seiler han opp som en av de største favorittene til å vinne Paris-Nice sammenlagt, etter å ha vært totalt overlegen på onsdagens tempoetappe. Søndag animerte han også finalen på den første etappen, da han angrep tetgruppen i den siste bakken. Kun Démare fulgte den gangen, og spurtslo Alaphillipe.

Den nokså lille 24-åringen var naturlig nok særdeles fornøyd etter å ha tatt etappeseier, gul, grønn og hvit trøye etter målgangen på Mont Brouilly.

– Jeg er så glad. Det er en fantastisk seier på slutten av en nervøs dag. Jeg visste jeg kunne klare det, jeg visste at jeg kunne få et godt resultat i denne løypen. Da jeg krysset mållinjen, tenkte jeg mye på min venn, Fabien Rossolini (speaker i Tour de France), som døde for noen få uker siden. Jeg vet at Paris-Nice var et av hans favorittritt, og det gjør min suksess enda mer spesiell, forteller Alaphilippe i en pressemelding fra Quick-Step Floors.

Med 33 sekunders ledelse i sammendraget, er Quick-Step-rytteren en av favorittene til å vinne sammenlagt. Det største hinderet på veien mot gul trøye i Nice kommer på lørdag. Én andrekategori og to førstekategorier skal forseres før det siste fjellet for dagen venter. 15 kilometer med syv prosent stigning opp Col de la Couillole avslutter nemlig lørdagens etappe.

Dermed kan veien til Nice bli lang for supertalentet. 

– Den gule trøyen representerer så mye i sykkelhistorien, og jeg er stolt som får bruke den. Jeg var motivert til å ta den, spesielt siden det var innenfor rekkevidde. Tom Steels, som var i bilen bak, motiverte meg hele tiden, og kom med dyrebare råd underveis. Jeg er i ledelsen nå, men det er fortsatt en lang vei igjen til Nice, så jeg kommer til å ta det dag for dag. Nå skal jeg nyte øyeblikket og så fokusere på Marcel (Kittel) på etappe fem, avslutter dagens seierherre.

GA ALT: Julian Alaphilippe på vei opp Mont Brouilly på dagens etappe. FOTO: Tim De Waele

Tagget med: , ,

Les også disse