Prøv Procycling Pluss idag

TIL TOPPS: Julian Alaphilippe åpnet 2019-sesongen etter to angrep innenfor de siste kilometerne ved Lago Punta Negra. (Photo by Amaia Zabalo/Getty Images)

– Jeg trodde ikke det skulle holde

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 29.01.19 09:17

Del på    

Alaphilippe angrep to ganger under krevende finale.

(procycling.no): De som fulgte med på fjorårets Vuelta a San Luis, husker kanskje en Roman Villalobos som var frekt frampå og vant den 2. etappen, etter å ha kjørt av gårde sammen med Ricardo Escuela og Tiesj Benoot i den siste bakken.

Villalobos fra Costa Rica vant den etappen med hovedfeltet, anført av Filippo Ganna (UAE Team Emirates) rett i hælene.

Les også: Alaphilippe to årets første etter strålende soloangrep

Natt til tirsdag forsøkte Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quick Step) å dra samme manøver opp den samme stigningen ved Lago Punta Negra, men luka han åpnet sammen med Nairo Quintana (Movistar) og samme Benoot (Lotto Soudal) ble denne gangen kjørt inn to kilometer fra målstreken.

Forspranget opp mot demningen viste seg altså ikke å holde,  men den eksplosive franskmannen visste råd og dro til én gang til i langt flatere terreng. Og denne gangen fantes det ikke motsvar hos mengden i tropevarmen i Argentina.

– Gikk for seieren i dag

Han kunne til og med sakke ned på tempoet på oppløpet, og kaste et blikk mot Simone Consonni (UAE Team) og Peter Sagan (BORA-Hansgrohe) som skuffet måtte innse lederlaget.

Det skal sies at det var et kraftig redusert hovedfelt som fikk kontakt med klatretrøyevinneren fra fjorårets Tour de France, så det satt ikke mange hjelpere, alt mindre opptrekkere i den klynga.

– Jeg var virkelig ute etter seieren i dag. Det var en god etappe for meg og hele laget gjorde en god jobb. Jeg var motivert for å avsluttet det hele, men da jeg angrep (for andre gang) så jeg egentlig ikke for meg å holde unna helt til streken, men det klarte jeg. Jeg er glad for å starte sesongen med seier, sier Julian Alaphilippe ifølge cyclingnews.com.

Gaviria beholdt ledelsen

Man må ned til 31. plass på listene for å finne Fernando Gavirias navn. Kolombianeren kom inn åtte sekunder bak teten, og greide dermed å holde på ledertrøya.

Gaviria ligger nå tre sekunder foran Alaphilippe i sammendraget, mens Consonni er sju sekunder bak. På fjerdeplass følger Peter Sagan. Det høres jo ut som en ganske saftig duell om sammenlagtseieren, men man skal også huske på at dag tre av Vuelta a San Juan byr på en 12 kilometer lang og flat, individuell tempo. I tillegg venter rittets dronningetappe opp førstekategorien Alto Colorado på den 5. etappen (natt til lørdag, norsk tid).

Nattas etappe ble kortet ned fra 160 til 134 kilometer fordi varmen nærmer seg 40 grader i området. På tross av dette forsøkte Hamish Scheurs (Israel Cycling Academy) seg i brudd. Han ble hentet inn med ti kilometer igjen til mål.

Tagget med: , , ,

Les også disse