Prøv Procycling Pluss idag

BORTE BRA, HJEMME BEST: Anders Skaarseth veide for og imot og fant ut at det beste for ham var å bli værende innenfor rekkene til Uno-X Development Team også neste sesong. (Photo by Mark Van Hecke/Getty Images)

– Jeg har blitt imponert over laget

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 19.09.18 13:35

Del på    

Skaarseth håper på rolle rundt Laporte neste år.

(procycling.no): – Det var litt sånn: «Hent noen flasker og se om du kommer det igjennom etappen». Jeg tror ikke de hadde noen særlige forventninger til meg, sier Anders Skaarseth til procycling.no om Cofidis-debuten.

Den ble unnagjort i Arctic Race. 24-åringen endte opp i bruddet sammen med lagkamerat Christophe Laporte, og angrep på nytt sammen med Bert de Backer (Vital Concept) da bruddet begynte å tape terreng tilbake til hovedfeltet.

Han endte opp med å kjøre seg inn i klatretrøya og var den siste rømlingen som ble kjørt inn under da avsluttende rundene i Kirkenes.

Siden har lillehamringen også vært i aksjon for det franske profflaget under Great War Rememberance Race og Slovakia rundt.

God tone med Laporte

Han syklet Uno-X Development weekend på hjemmebane i starten av september, men er nå klar for nye oppdrag i rød drakt.

– Jeg har fått beskjed om at jeg skal kjøre Tour de l’Eurométropole, GP Isbergues, Chimay-Binche-Chimay, Paris-Tours og muligens Putte Kapellen, sier Skaarseth til procycling.no.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FINNER SEG GODT TIL RETTE: Anders Skaarseth er en sosial fyr og det har også gjort det lettere for ham å tilpasse seg miljøet i det franske profflaget. Her er han avbildet på starten av U23-fellesstarten i Bergen. Foto: Getty Images/ Tim De Waele

Hittil har han kjørt flere ritt sammen med Laporte, og den fremadstormende franske spurteren blir trolig en nøkkel om han ender opp med å sikre seg kontrakt med laget.

– Det virker som han har gitt gode tilbakemeldinger på jobben jeg har gjort. Han er en veldig trivelig fyr, sier han.

– En rolle rundt ham på mer permanent basis, kan det være et aktuelt oppdrag for deg?

– Jeg har i hvert fall lyst til å være en del av opptrekket. Jeg er nok ikke rask nok til å være sisteopptrekker i WorldTouren, men kanskje kan jeg ha en rolle som fartsholder, noe á la det Amund (Grøndahl Jansen) har i LottoNL-Jumbo. Vi fikk testet litt i Slovakia, selv om vi ikke hadde marginene helt med oss.

Velt preget vårsesongen

Skaarseth vet at ting ikke er 100 prosent før både kontrakt og underskrift foreligger. Det ligger an til å bli nye samtaler med Cedric Vasseur (teammanager i Cofidis) i løpet av kort tid, og uavhengig av det kan ikke nordmannen gjøre så mye annet enn å vise seg fram fra sin beste side:

– Jeg har ikke så mye resultater å vise til, og det gikk jo ikke så bra for min del i våres. Jeg får heller imponere Cofidis med jobben jeg gjør og vise at jeg er en god lagkamerat. Dessuten har jeg Uno-X i bakhånd, så det er ingen dårlig back up, medgir han.

I våres gikk han ned i en velt i stor hastighet under Tour de Normandie. Han ble kraftig forslått i både hofte og hode, og kroppen brukte lang tid på å restituere seg fullt ut igjen.

– Det var vel egentlig først rundt NM og etter at jeg fikk trent skikkelig gjennom hele sommeren at ting løsnet for meg.

Heldigvis hadde Cofidis-laget sett på hva han hadde gjort i foregående sesonger og lagt merke til at han blant annet hadde prestert bra i franske ritt. Det åpnet opp for et tilbud om å bli stagiaire, selv om laget, etter Skaarseths eget utsagn, kanskje ikke hadde de helt store forventningene.

Avventer tilbakemelding fra Vasseur

Året i forveien var det lenge interesse fra Dimension Data, men den døde ut.

Før han skrev under for Uno-X Development Team viste Fortuneo-Samisic, Ag2r og Veranda’s Willems-Crelan interesse, men han satt ikke igjen med noen tilbud.

– Hvordan trives du så langt innenfor lagets rekker?

– Jeg har blitt imponert, jeg. Det er et proft opplegg og en bra gjeng. Jeg synes egentlig ikke det sosiale har vært noe stort problem, selv om fransken min begrenser det noe. Jeg føler at jeg har plukket opp mer språk nå, enn jeg gjorde over tre år med spansk på skolen, sier Skaarseth og gliser.

– Hva tenker du om proffmulighetene per nå?

– Jeg tror det er mulig å få til. Vasseur skal ringe i løpet av uka, men man skal passe seg for å si for mye før man har signert noe. Men jeg tror muligheten er der, røper han.

Tagget med: , , , ,

Les også disse