TREDJEPLASS: Jonas Iversby Hvideberg, her i aksjon under EM i Alkmaar i juni, kompletterte podiet i U23-utgaven av Paris-Tours. FOTO: Bas Czerwinski/Getty Images

Iversby Hvideberg med sterk tredjeplass i Paris-Tours

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 13.10.19 18:40

Del på    

Hadde «det lille ekstra» i finalen etter god lagkjøring.

(procycling.no): Uno-X Norwegian Development Team satt godt representert da det splittet seg i sidevinden flere ganger i U23-utgaven av Paris-Tours.

Deretter var Iver Skaarseth med på notene, da en firemannsgruppe gikk løs. Herfra gikk etter hvert Alexys Bruynel (Continental Groupama-FDJ) av gårde og franskmannen skulle holde unna hele veien til mål.

Skaarseth og de to andre ble hentet inn igjen, mens Joël Suter (Akros-Thömus) gikk etter og holdt unna for feltet. Jonas Iversby Hvideberg sørget likevel for et godt resultat for det norske kontinentallaget, da han kompletterte podiet etter en sterk prestasjon.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Kjørte helt fantastisk

20-åringen skryter av lagets kjøring, og hans egen prestasjon kom på tross av et svært ubeleilig teknisk uhell.

– Vi kjørte helt fantastisk som lag og var med å preget rittet hele veien. I sidevinden med 120 kilometer igjen sitter vi med fire av tolv mann i førstevifta. Deretter samler det seg igjen, men inn på grusen gjør Martin [Bugge Urianstad] og Tobias [Foss] livet surt for konkurentene våre med høy fart, før Iver støter av gårde i et brudd. Jeg og Lars [Saugstad] sitter i en redusert gruppe som jeg punktere fra. Litt usikker på hva som skjedde foran, men tror FDJ-rytteren gikk solo og gruppa til Iver ble tatt igjen av gruppa til Lars. Jeg ble jagende alene cirka et minutt bak, før det kom opp et par ryttere som kjørte godt sammen og dro meg opp mens jeg kunne sitte på hjul. I siste bakken støta jeg på dem og klarte å komme meg opp alene til gruppa til Lars og Iver, mens to ryttere fortsatt var foran. Da var det omtrent syv kilometer igjen. Så begynte jeg å støte helt til jeg kom alene med to kilometer igjen. Derfra så de andre på hverandre og jeg kom alene inn til tredjeplassen. De to i front var det ikke så mye å gjøre med, forteller han til procycling.no.

– Høres ut som du var ganske ‘flying’ i dag, da.

– Hehe. Sliteløp som dette passer meg ganske bra, og formen har holdt seg godt på slutten av sesongen nå, så det har vært gøy. Måten laget kjører på underveis gjør reisen ganske mye billigere for meg kontra konkurentene våre også, da har man ofte det lille ekstra i finalen.

Saugstad og Skaarseth gjorde også sine saker bra i finalen, og endte henholdsvis som nummer fem og elleve.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse