Prøv Procycling Pluss idag

I FARE: Tyrkia rundt prøver febrilsk å redde rittstatusen. Her fra en etappe i 2015, der rittet passerte Hagia Sofia-moskeen. Foto: Tim De Waele.

– Ingen ville sykle i Tyrkia

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 10.02.17 19:51

Del på    

Politisk usikkerhet gjør at rytterne holder seg unna Tyrkia rundt.

(procycling.no): Det ser ikke lyst ut for Tyrkia rundt. Rittet har i år fått WorldTour-status, men dessverre for arrangørene, er det ikke tvang for WorldTour-lagene å delta, slik det er i de tradisjonelle rittene.

Kravet for at rittet skal beholde statusen, er at minst ti lag fra det øverste nivået stiller i rittet. Per dags dato er det ett lag som har meldt sin ankomst.

Arrangørene jobber nå febrilsk for å finne en ny dato til rittet, og venter på UCIs avgjørelse.

Til den belgiske avisen Het Nieuwsblad, forklarer sjefene for de belgiske lagene QuickStep og Lotto-Soudal hvorfor de ikke ønsker å sykle etapperittet.

– I oktober sto rittet på planen vår. Men da vi i desember spurte rytterne om hvem som ville kjøre, var det ingen, absolutt ingen, som ønsket seg dit, sier den mangeårige QuickStep-manageren, Patrick Lefevere.

Ifølge Lottos overhode, Marc Sargeant, er det terrorfaren som er årsaken til at de holder seg unna.

– Det var ingen hendelser i fjor, og det var viet mye oppmerksomhet til sikkerheten. Hver hundrede meter kunne man se en vakt. Men mye har skjedd siden det: Nye angrep og et kuppforsøk. Jeg har lest at siden i fjor, har 10 000 mennesker blitt arrestert, forklarer han til avisen.

– Med disse grunnene, har vi bestemt oss for å ikke dra dit i år, konkluderer han.

Tagget med: , , ,

Les også disse