Prøv Procycling Pluss idag

VOLDSOMT TRØKK: David de la Cruz, Leonardo Basso, Kristoffer Halvorsen, Gianni Moscon, Diego Rosa, Luke Rowe og Owain Doull er på plass for Team INEOS under Tour of California. Rowe valgte siden å melde seg av Twitter etter at han ble beskyldt for å gestikulere som en hyllest til hvite nasjonalister. (Photo by Chris Graythen/Getty Images)

INEOS-rytter forlot Twitter etter beskyldninger om hilsen til hatgruppe

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 23.05.19 09:28

Del på    

«Takk, Twitter. Det har vært moro. Jeg er ferdig med dette», skrev Luke Rowe.

(procycling.no): Et forholdsvis uskyldig bilde fra INEOS-bussen før en av etappene under Tour of California, skapte unødvendig støy for Luke Rowe.

Mens Diego Rosa gjør et «peace-tegn», Kristoffer Halvorsen sitter med solbrillene på inne – så gjør Rowe et «OK»-tegn, med tommel og pekefinger. Ganske uskyldig i seg selv, men da Twitter-brukeren «UK Postal» mente gesten var ment for å hylle «hvit makt», kjent fra ideologien bak Ku Klux Klan, fikk INEOS-rytteren nok av det sosiale mediet:

«Takk, Twitter. Det har vært moro. Jeg er ferdig med dette», skrev Rowe onsdag. Han har ikke kvitret siden.

I England er det for øvrig en lek blant barn og unge som går ut på å lage «OK-gesten» under midjen, og dersom kompisen din ser det – kan du slå ham vennskapelig på armen, skriver cyclist.co.uk som omtalte saken først.

«Luke Rowe med hvit makt-symbolet», skrev brukeren bak UK Postal, før meldingen etter hvert ble sletta.

PS: I Giro d’Italia har også Jasper De Buyst og Thomas De Gendt sagt klart ifra om hva de mener etter at Twitter-brukere har hintet til at Victor Campenaerts har benyttet seg av motor i sykkelen i forbindelse med hans famøse sykkelbytte på den andre individuelle tempoen.

 

Tagget med: , ,

Les også disse