KLAR FOR INEOS: Carlos Rodriguez har signert en fireårskontrakt med det britiske laget. Foto: Bas Czerwinski/Getty Images

Ineos henter spansk 18-åring

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 20.11.19 17:26

Del på    

Carlos Rodriguez tar steget rett opp fra juniorklassen.

(procycling.no): Det hører så absolutt med til sjeldenhetene at ryttere går rett fra juniorklassen og til ett av verdens beste lag, men det blir altså tilfellet når Carlos Rodriguez neste år skal sykle for Team Ineos.

Riktignok gjorde Remco Evenepoel det samme foran årets sesong, og til neste år har også juniorverdensmesteren på fellesstart, Quinn Simmons, signert for Trek-Segafredo. Det amerikanske laget signerte også årets juniorverdensmester på tempo, Antonio Tiberi fra 2021.

Men der både Evenepoel og Simmons gikk ut av juniorklassen som verdensmestere, har ikke Rodriguez de samme merittene å vise til.

Han er to ganger spansk mester på tempo, men har i VM en 22. plass fra tempoen i Innsbruck som beste resultat. Hans beste mesterskapsresultat er fra EM i fjor, hvor han ble nummer tre på fellesstarten og syv på tempoen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Vil studere ferdig

Av NationsCup-ritt har han kjørt Gent-Wevelgem, Paris-Roubaix og Trophée Centre Morbihan begge de to sesongene i juniorklassen, hvor etappeseier på etappe 2b i Morbihan i 2018, ni sekunder foran Søren Wærenskjold, er hans beste resultat.

Selv om hans internasjonale resultater ikke er de aller, aller beste, skal det sies at han gjort det meget skarpt i flere nasjonale juniorritt og han står med 15 seirer i 2019 i Firstcycling.com sin database. 

Rodriguez har signert en fireårskontrakt med Team Ineos, og skal i årene fremover få et opplegg som passer med at han også har startet på en ingeniørutdannelse.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ser på seg selv som en allrounder

Spanjolen er ikke overraskende svært glad for å få sjansen.

– Å bli en del av Team Ineos er utrolig. Du kan se at unge ryttere gjør det bra på dette laget. De er omgitt av de beste folkene og det er det beste alternativet for meg for å utvikle meg som syklist. Jeg ser frem til å lære fra de beste rytterne og det beste støtteapparatet i sykkelsporten, sier Rodriguez i en pressemelding.

Selv beskriver han seg som en allrounder, og sier at han liker stigninger og de tøffe rittene. I sitt første år som junior kjørte han blant annet inn til en sjetteplass i juniorutgaven av Paris-Roubaix. 

– Han vil starte på bunn, lære alt og finne sin plass i den profesjonelle sykkelsporten. Jeg tror han vil bli en veldig god klatrer i fremtiden, sier Xabier Artetxe, trener i Team Ineos.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse