KLAR BESKJED: Jim Ratcliffe sier han er ferdig i sykkelsporten om det skulle dukke opp en dopingsak i Team Ineos. FOTO: Michael Steele/Getty Images

Ineos-eieren: – Forlater sykkelsporten om regler blir brutt

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 25.11.19 19:32

Del på    

Ratcliffe med nulltoleranse for juks i egne rekker.

(procycling.no): Da Ineos-eier Jim Ratcliffe gikk inn og overtok sponsoratet etter Team Sky på vårparten i år, gjorde han det tydelig at selskapet trekker seg raskt ut av sporten, om det skulle vise seg at laget opererer ureglementert.

I lys av høringene til General Medical Council (GMC), vedrørende den tidligere Team Sky og British Cycling-legen Richard Freeman, gir den britiske milliardæren igjen ettertrykkelig beskjed i media, om hvor skapet står.

– Vår hovedrådgiver, som tilser at ting overholdes i Ineos, har fått samme oppgave i Team Ineos. Og hvis han noen gang forteller meg at han har en bekymring så vil det være det for oss. Dagen noe av det entrer vår verden så vil vi forlate sykling. Jeg tror ikke det vil det, forteller 67-åringen i et intervju med The Times.

Uttalelsene kommer etter at Richard Freeman har innrømmet at han bestilte testosteron (Testogel) til Team Sky og British Cycling sitt hovedkvarter i Manchester, i 2011. Etter et dramatisk vitnesbyrd fra tidligere Sky-trener og teknisk direktør i Britsh Cycling, Shane Sutton, fastholder GMC på påstanden om at Freeman bestilte testosteronet for å forbedre prestasjonen til en rytter, noen han nekter for.

Freemans advokat hevder GMC ikke har tilstrekkelig bevis for påstanden, og vil ha den kastet. Saken er ventet å få sin konklusjon neste uke.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– De mest sofistikerte og rigide prosedyrene

Ratcliffe er bastant og overbevist om at ingenting foregår i laget han visstnok hvert år skal investere omkring 400 millioner kroner i.

– Dave [Brailsford] må håndtere dette. Jeg er ikke interessert i historien, bare vår tid [som sponsor] og fremover. Og videre, hvis det hvis det er noen problemer for Dave så må han håndtere de også. Det skjer ingenting i vårt lag.

Han skryter uhemmet av sin opplevelse av laget, som han hevder har de beste forutsetningene for å holde orden i rekkene.

– Vi sjekket alle prosedyrerer, alt, legenes journaler. Når du kjøper et sykkellag, så er det ikke mye juridisk arbeid, men vi brukte mye tid på tilbørlig flid. Vi hadde eksterne advokater foreta de undersøkelsene, og de så på prosedyrer og testing. Vi tok det seriøst. Reguleringene da vi kjøpte, samt prosedyrene i Team Sky, var de mest sofistikerte og rigide i sykkelverden.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse