Prøv Procycling Pluss idag

SKAL UTVIKLE NYE VERDENSMESTERE: Thor Hushovd går inn på ledersiden i det norske U23-landslaget: FOTO: Tim de Waele (©TDWSport.com)

Hushovd skal jobbe tett med Halvorsen fram til VM i Bergen

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 15.03.17 10:11

Del på    

Inn som bidragsyter for U23-landslaget.

(procycling.no): Thor Hushovd skal delta på flere samlinger i regi av U23-landslaget denne sesongen. Det skriver Fædrelandsvennen.

Den tidligere sykkelproffen skal jobbe med U23-rytterne idet som blir en viktig sesong som munner ut i VM på hjemmebane i Bergen.

Statoil har hevet seg med på satsingen, noe som gjør at laget nå blir døpt «Morgendagens helter landslaget»:

–  Jeg synes denne nye satsingen er kjempepositiv. Jeg er glad i sykkelsporten, og tror det blir spennende å jobbe med de unge rytterne, Hushovd til Fædrelandsvennen.

Doffen håper å vinne i Gent

Det første oppdraget for U23-landslaget blir Gent-Wevelgem den 26. mars. Der skal Kristoffer Halvorsen konkurrere i VM-trøya for første gang.

– Jeg gleder meg til rittet, det passer meg bra. Målet er å vinne, sier han bestemt.

Hushovd vil trolig også dukke opp under oppkjøringen til rittet.

– Jeg skal være med på flere av samlingene, og jobbe med de unge rytterne. Jeg skal inspirere og motivere dem, gjennom å dele min erfaring og bruke min kompetanse. Jeg ønsker å formidle hvordan man jobber som proffsyklist, hva som er viktig og ikke. Det vil også bli lagt fokus på trening og kosthold, sier han.

– Et sjeldent talent

Verdensmesteren fra Geelong i 2010 har også noen godord å si om unge Halvorsen:

– Han er et sjeldent talent, og allerede en veldig god syklist. I tillegg er han en oppegående og fornuftig person. Han har stort potensial, så handler det også om å være tålmodig.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse