SEIER! VM-profilen Gustav Höög klasket til med soloseier under Memorial Philippe Van Coningsloo i Belgia. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Höög sikret Coop-seier i Belgia

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 3.06.18 16:56

Del på    

– Fantastisk å krysse målstreken først.

(procycling.no): Svenske Gustav Höög (Team Coop) vant 1.2-rittet Memorial Van Coningsloo søndag.

Etter drøye 120 kilometer i et brudd på elleve ryttere var det den svenske 23-åringen som hadde mest igjen på slutten.

Han kom avgårde med to ryttere fra Team Wiggins da spurten nærmet seg, men hverken Nathan Draper eller Jacques Sauvagnargues hadde noe å stille opp med på de siste meterne.

Dermed kunne Höög strekke hendene i været og juble for sin første UCI-seier.

– Det var et godt samarbeid i bruddet i dag, men jeg merket at det taktiske spillet begynte da vi nærmet oss mål. Flere prøvde å støte i fra, men ingen fikk skikkelig luke. Inn på den siste kilometeren støtet to belgiere ifra. Da tok to fra Wiggens-laget opp jakten, bestemte jeg meg for å følge dem, og med 500 meter igjen var det oss tre. De to fra Wiggins kjørte et slags opptrekk, men alle var ganske så slitne i beina etter støtingen. Det var fantastisk å krysse målstreken først, sier Höög i en pressemelding fra Team Coop.

Rittet blir omtalt som et klassisk belgisk ritt, og ble avsluttet med lokale runder hvor både bakker og brostein var representert.

Kristian Aasvold var også frempå for Team Coop, og var i mellombrudd ved flere anledninger i finalen. Han endte til slutt på en tolvteplass. I tillegg var Erlend Blikra langt fremme i spurten i hovedfeltet. Han ble nummer to i den spurten, og ble dermed nummer 17.

Höög er inne i sitt andre år i det norske kontinentallaget. I fjor var han blant annet i bruddet under U23-VM i Bergen.

🇸🇪@gustavhoog of 🇳🇴@TeamCoopSykkel wins 🇧🇪Memorial Philippe Van Coningsloo #MemorialVanConingsloo pic.twitter.com/GVMyFNqCpY

Tagget med: , ,

Les også disse