Prøv Procycling Pluss idag

SMILTE FØR START: Men etter målgang måtte Holst Enger konstatere at etappeseieren røk. Den norske IAM-rytteren imponerte stor på fjelletappen i Tour of Norway (foto: Scanpix/Teigen)

TAR STEGET NED: Sondre Holst Enger blir løst fra kontrakten med Ag2r og fortsetter karrieren hos Israel Cycling Academy. Det avslørte procycling.no, tirsdag. (Foto: Scanpix/Teigen)

Holst Enger ferdigkjørt i klassikerne

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 23.03.17 11:12

Del på    

- Jeg er vant til at våren er greit kjip.

(procycling.no): Omtrent midtveis under Dwars door Vlaanderen, satt ikke Sondre Holst Enger der han selv hadde ønsket. Han klamret seg fast til halen av hovedfeltet og slet med å følge tempoet til rytterne rundt seg.

Det endte opp med at han måtte slippe, og siden sto av oppkjøringsrittet til Flandern rundt.

– I Tour of Oman og Dubai Tour slet jeg med feber. Så de rittene kan man egentlig bare stryke. Dermed ble Dwars door Vlaanderen min andre ritt i år, sier Holst Enger til procycling.no og tegner et bilde av den håpløse situasjonen.

Han fikk prøve seg i Classic Loire Atlantique, mens klassikerlaget til Ag2r finpusset formen i Milano-Sanremo. Med en slik inngang til klassikerne, sier det seg selv at det blir vanskelig å henge med i svingene.

Tas av klassikerne

Derfor reiser han hjem fra Belgia og tas av sitt opprinnelige program.

Det betyr ingen Flandern rundt, ingen Paris-Roubaix og heller ingen opptredener i Ardennene.

– Jeg skal sykle masse franske løp og finne formen der, sier hortenseren.

Han opplyser at han ikke er plaget av sykdom nå, men det hjelper lite når oppkjøringen til klassikerne er spolert.

Ag2r-La Mondiale bekrefter overfor procycling.no at Holst Enger skal i aksjon under følgende ritt i perioden som kommer: Route Adelie Roue Tourangelle, Circuit de la Sarthe, Tro-Bro Leon og Frankfurt Eschborn.

PS: Fremdeles står Sondre Holst Engers navn på en liste med ni mann som er aktuelle til Gent-Wevelgem. Men ettersom han reiser hjem til Norge torsdag, er sjansene små for at han blir kalt inn til søndagens klassiker.

 

 

 

Tagget med: , , ,

Les også disse