Prøv Procycling Pluss idag

Hoelgaard velger bort Tour of Norway

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 6.05.15 14:19

Del på    

Strategisk valg på veien mot VM.

– Jeg har kjørt løp kontinuerlig siden starten av mars. Jeg trenger en treningsperiode, og å roe det hele litt ned. Skulle jeg ha startet her og, hadde det ødelagt grunnlaget jeg nå kan legge opp, sier Hoelgaard til procycling.no.

Han startet sesongen med et par endagersritt, men har også vært igjennom Tour de Normandie, Tour de Bretagne og diverse landslagsoppdrag.

– De ukeslange rittene tapper meg spesielt mye for krefter. De setter meg helt klart mer tilbake enn fire-femdagers ritt, mener han.

– Hvor slitsomt ble årets Tour de Bretagne?

– Veldig slitsomt, men det la vi også opp til litt selv. Det er ikke bare fysisk utmattende, men også psykisk. Jeg kjente litt på det under den siste etappen. Jeg var med på den innlagte spurten underveis, og ville så ta det litt rolig bakover i feltet. Men det straffet seg bare. Du må sitte helt foran, og være med på alt.

Tok avgjørelsen ifjor
Team Jokers strategiske valg har egentlig begrenset nyhetsverdi. Allerede i fjor høst ble nemlig valget tatt om at Hoelgaard i stedet skulle prioritere Tour des Fjords i slutten av måneden.

– Vi mener at det er et ritt som står enda bedre til Daniels egenskaper, sier sportsdirektør Gino Van Oudenhove til procycling.no.

Planen er å la Hoelgaard bryne seg mot Alexander Kristoff og Katjusja på hjemmebane, og heller slippe andre krefter til under Tour of Norway.

Med Odd-Christian Eiking, Sindre Lunke, Bjørn Tore Hoem og Vegard Stake Laengen på laget, er det tydelig hva Van Oudenhove planlegger.

 – Forventer litt pes
Dessuten kan Amund Grøndahl Jansen og Anders Skaarseth fokusere helt og holdent på sammenlagtrytterne. Noe som hadde vært vanskelig i starten om Hoelgaard hadde vært med.

– Vi får kanskje litt pes for at Daniel ikke er med, men det er viktig å legge inn en treningsperiode midt i sesongen. Det er VM i Richmond som er hans store mål i høst, og derfor velger vi å gjøre det slik.

– Når bestemmer dere hvem det skal kjøres for i Tour of Norway?

– Vi er nødt til å vurdere det etter Rjukan-etappen. Vi skal prøve å kjøre vårt ritt fra første dag. Det var ingen massespurt i Sarpsborg i fjor, og ting kan skje på vei mot Langesund, også. Etter de to åpningsdagene, blir det framfor alt et ritt for de som er gode oppover, og det har vi valgt å ta hensyn til.

Med Richmond i siktet
For Hoelgaards del har det blitt noen rolige dager etter at han hentet hjem poengtrøyen i selveste Tour de Bretagne.

Han vil øke treningsmengdene betraktelig i ukene foran Tour des Fjords.

– Det blir mye mengde på sykkelen. Fem, seks og sju timer. Jeg skal kjøre en del pes etter bil, også. Jeg trenger fartstrening for å ta overgangen fra ritt på kontinentalnivå, og for å henge med proffene.

– Er det en tanke mot VM i Richmond her, også?

– Det er i hvert fall en løype som passer meg perfekt, medgir han..

Kanskje blir det også en treningsøkt med lillebror Markus, også.

Det er lenge siden han i det hele tatt så noe til broren som nå sykler for Coop-Øster Hus.

– Jeg tror vi har hatt én treningsøkt sammen siden januar, og tror ikke jeg har sett ham siden jeg dro på landslagssamling i forrige måned, humrer Hoelgaard.

PS! Hoelgaard sykler heller ikke Hadeland GP og Ringerike Grand Prix i helgen. Begge ritt kan du følge direkte her hos oss på procycling.no

Tagget med: , ,

Les også disse