TOPPLASSERING: Markus Hoelgaard i den hvite ungdomstrøyen underveis på den siste etappen av Arctic Race of Norway. FOTO: ARN/Goutier Demouveaux

Hoelgaard spurtet til åttendeplass

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 16.09.18 17:35

Del på    

Nytt godt resultat for Joker Icopal-rytteren.

Selve ordene Hoelgaard og spurt gir nok de fleste assosiasjoner til Daniel Hoelgaard, men i akkurat denne spurten var det lillebror Markus Hoelgaard som yppet seg.

Og selv om søndagens Grote Prijs Jef Scherens har en noe annen profil enn hva som venter i VM i Innsbruck senere i september, viste han god form før debuten hans på det norske seniorlaget.

Joker Icopal-rytteren kjørte seg alene frem blant de ti beste på de siste tre kilometerne. Den posisjonen holdt han godt inn på oppløpet, hvor de tre i front tidlig viste at de holdt en litt annen klasse enn resten av feltet.

Bak kjempet Hoelgaard bra og kom til slutt inn til en åttendeplass. Med det ble han beste nordmann i et ritt spekket med nordmenn. I tillegg til Joker Icopal, var også Team Coop, August Jensen og Sondre Holst Enger (begge Israel Cycling Academy) og Max Emil Kørner (T. Palm-Pole Continental Wallon) med i rittet.

For Coop var Krister Hagen den beste. I likhet med August Jensen endte han like utenfor topp ti etter at de begge kom litt for langt bak teten inn på oppløpet.

Stuyven vant igjen

Joker Icopal leverte et offensivt ritt, med Fridtjof Røinås i et tremannsbrudd som gikk tidlig på rittet og Rasmus Tiller på offensiven mot slutten av rittet.

Det hele endte dog i en spurt, hvor Wanty-Groupe Gobert gjorde et imponerende opptrekk, men Timothy Dupont klarte ikke helt å gjengjelde lagkameratenes jobb og endte på en tredjeplass.

På de siste hundre meterne var det Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) og Jonas Van Genechten (Vital Concept) som kjempet om seieren, en duell som Stuyven gikk seirende ut av. Belgieren viser dermed strålende høstform, etter at han vant GP Wallonie på onsdag og ble nummer tre i Kampioenschap van Vlaanderen på fredag.

Tagget med: , ,

Les også disse