Prøv Procycling Pluss idag

Markus Hoelgaard Foto: Mario Stiehl/Tour des Fjords

Hoelgaard langt fremme i feltet på første etappe i Ronde de l’Oise

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 8.06.17 18:50

Del på    

Men Joker måtte se at bruddet holdt unna for feltet.

Kampen om etappeseieren ble utkjempet i et brudd på fire ryttere på den første etappen i Ronde de l’Oise.

Selve etappen var i utgangspunktet relativt flat, men inne på den siste kilometeren var det lagt opp til en spennende avslutning. Med en kort liten bakke, med maksimal stigning på hele 17 prosent, var det en avslutning perfekt for de eksplosive rytterne.

De fire kom imidlertid ikke samlet inn i målbyen Clermont. Flavien Dassonville (HP BTP-Auber 93) angrep med halvannen mil igjen, og fikk raskt en stor luke ned til de tre andre, som ble liggende hver for seg i forsøket på å komme seg opp igjen til franskmannen.

Det klarte de aldri, og dermed vant franskmannen etappen. 26-åringen har tidligere denne sesongen også vunnet Tour de Bretagne, og det vil bli vanskelig å hente inn forspranget til den sterke franskmannen senere i rittet.

Dassonville vant etappen 59 sekunder foran bruddkameraten Arnaud Gérard (Fortuneo-Vital Concept) ble nummer to på etappen, mens Morgan Kneisky (Armée de Terre) og Michael Thompson (Team Wiggins), de to siste i bruddet, ble kjørt inn av hovedfeltet.

Dermed kjempet hovedfeltet om tredjeplassen, hvor Kevin Le Cunff (HP BTP-Auber 93) var best. Han var 1.35 bak lagkameraten Dassonville i mål, og knep dermed også noen sekunder til feltet, hvor rytterne kom inn i flere grupper. Fremst av nordmennene var Markus Hoelgaard, som ble nummer syv, 1.43 bak.

Bjørn Tore Hoem kom inn på 17. plass, 1.46 bak, mens Carl Fredrik Hagen ble nummer 23, 1.51. bak.

De tre øvrige Joker-rytterne, Kristoffer Skjerping, Kristoffer Halvorsen og Adrian Aas Stien kom alle et stykke bak i mål.

Ritt med gode tradisjoner for Joker

Det franske rittet har tradisjonelt sett vært et godt ritt for Joker Icopal. Femteplass ble det sammenlagt til Vegard Robinson Bugge i 2012, mens Vegard Breen vant rittet for det norske kontinentallaget i 2013. Året etter vant Daniel Hoelgaard den andre etappen, og havnet på fjerdeplass i sammendraget. Etappeseier ble det også i 2015, da til Vegard Stake Laengen, som til slutt ble nummer to sammenlagt.

Og fjorårets utgave? Joda, der ble Bjørn Tore Hoem nummer to i sammendraget, med Adrian Aas Stien på en sjetteplass.

Dermed burde det ikke stå på erfaringen fra de nordlige traktene i Frankrike, men det norske laget var ikke representert i dagens brudd. Der satt det ryttere fra flere av de sterkeste lagene, nemlig Arnaud Gérard (Fortuneo-Vital Concept), Morgan Kneisky (Armée de Terre), Flavien Dassonville (HP BTP-Auber 93) og Michael Thompson (Team Wiggins).

Med fire mil igjen hadde de like over fire minutter, men hovedfeltet var aldri i nærheten av å kunne kjøre inn utbryterne – hvor Dassonville altså var den beste.

Rittet avsluttes søndag.

Tagget med: ,

Les også disse