TILBAKE I KLASSIKERMANESJEN: Daniel Hoelgaard skulle egentlig sykle Omloop Het Nieuwsblad sammen med Arnaud Démare, men nå har 27-åringen meldt forfall til lørdagens ritt. (Photo by Daniel Kalisz/Getty Images)

Hoelgaard får sjansen i Omloop Het Nieuwsblad

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 1.03.19 21:29

Del på    

Groupama-FDJ har valgt ikke å erstatte Arnaud Démare.

(procycling.no): Fredag vendte Groupama-FDJ og Arnaud Démare tommelen ned for deltakelse i lørdagens Eurosport-sendte Omloop Het Nieuwsblad.

Inn fra venstre kommer gjesdalbuen Daniel Hoelgaard som sto oppført som reserve for det franske WorldTour-laget foran lørdagens ritt, Kuurne-Brussel-Kuurne og neste helgs Strade Bianche.

Démare er følgelig også usikker til søndagens 201,1 kilometer lange semiklassiker. Årsaken er at 27-åringen, som mange andre i hovedfeltet, ble rammet av sykdom under Algarve rundt som ble avsluttet søndag. Franske l’Équipe skriver at Démare har pådratt seg influensa.

Hoelgaard har innledet sesongen med Tour Down Under og 39.-plass i Trofeo Laigueglia for to uker siden. Han syklet også Het Nieuwsblad i fjor, men uttalte siden til procycling.no at han ikke var klar for oppgaven etter velt under dag 2 av Tour Down Under.

PÅ TV: Du kan se Omloop Het Nieuwsblad LIVE hos Eurosport Norge fra 14:18 lørdag. Kanalen viser de siste 2 timene og 45 minuttene av rittet. Her finner du full oversikt over Eurosports sykkelsendinger i mars!

Nå står han oppført med startnummer 91 som ofte kan være en indikasjon på at man sykler som kaptein. Overfor procycling.no bekrefter 25-åringen at det trolig er en annen mann som sykler med beskyttet rolle for et Groupama-FDJ-lag som er nede i kun seks ryttere.

– Stefan Küng er kapteinen vår, så vi kjører for å hjelpe ham. Men det blir nok litt friere tøyler enn når Démare er med på laget, sier Hoelgaard til procycling.no.

Får også sjansen i Kuurne

På veien mot Milano-Sanremo har 27 år gamle Démare tatt turen innom den belgiske åpningshelgen hvert år siden 2014.

Les også: Her finner du procycling.no favorittvurdering foran Het Nieuwsblad

I fjor ble han blant annet nummer to i Kuurne, etter å ha blitt spurtslått av Dylan Groenewegen.

Démare startet aldri den femte etappen i Algarve og har vært usikker til Het Nieuwsblad siden. Laget har valgt ikke å hente inn en erstatter, og holder døra på gløtt for ham under søndagens ritt. Er han ikke frisk nok til å starte der heller, blir Paris-Nice fra 10.-17. mars hans neste opptreden.

Hoelgaard venter på nærmere avklaring på om han skal sykle Strade Bianche lørdag 9. mars, men bekrefter overfor procycling.no at han også starter i Kuurne.

– Ja, det fikk jeg beskjed om for to uker siden. Både jeg og Arnaud hadde startet i morgen også, om ikke han hadde blitt syk.

PS: De øvrige nordmennene som starter Omloop Het Nieuwsblad er Edvald Boasson Hagen, Rasmus Tiller (begge Dimension Data) og Sven Erik Bystrøm (UAE Team Emirates).

Tagget med: , ,

Les også disse