Prøv Procycling Pluss idag

TIL TOPPS: Ian Stannard stakk av med seieren i Tour of Britain lørdag. FOTO: Getty Images/Tim De Waele (TDWSport.com)

Heroisk bruddseier for Stannard

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 8.09.18 16:47

Del på    

Trosset tøffe forhold på den 7. etappen i Tour of Britain.

(procycling.no): Ian Stannard (Team Sky) sto for en minneverdig bruddseier på den sjuende etappen av Tour of Britain lørdag. Stannard som var del av en utbrytergruppe som rev seg løs tidlig på etappen angrep igjen med Nils Politt (Katusha-Alpecin) da 20 kilometer gjensto, før han rykket til på nytt og gikk solo de siste 15 mens tyskeren jaget bak.

Kun en håndfull sekunder skilte de i front, men briten tok full nytte av de lettkjørte siste fem kilometerne til å holde unna for Katusha-Alpecin-rytteren. Etter en intens duell på det som ble en regntung, 215 kilometer lang etappe kunne Team Sky-rytteren derfor juble for sesongens første seier i ensom majestet i Mansfield. 31-åringen Stannard tok sin andre etappeseier i Tour of Britain etter seieren på den tredje etappen i 2016.

– Ikke før siste kilometer var følte jeg meg trygg, det var ganske tett, bare 7-8 sekunder. Det var tøft, sier Stannard etter målgang og det tøffe kampen mot Politt.

Politt fikk det tøft på slutten, men holdt inn til andreplass, om lag ett minutt etter etappevinner Stannard. Som siste rest av det opprinnelige bruddet knep Giovanni Carboni (Bardiani – CSF) tredjeplassen foran Mark McNally (Wanty-Groupe Gobert), på en dag der stillingen i toppen av sammendraget så ingen endringer og Julian Alaphilippe (Quick-Step) forble i ledertrøyen før den avsluttende etappen søndag.

– Men det var et par kneiker på slutten og jeg fikk en større luke og var fornøyd med det, sier Stannard.

Etter 50 kilometer kjørt av etappen dannet det seg et brudd med seks ryttere, med Politt, Stannard, McNally,  Carboni og Alex Paton (Canyon-Eisberg).

– Følte meg ganske trygg da jeg kom meg i bruddet. Jeg så på gutta i bruddet og måten de syklet på og visste at jeg hadde et overtak på slutten.

Tour of Britain avsluttes søndag med en et flat, 78 kilometer lang etappe i den engelske hovedstaden London.

Tagget med: , ,

Les også disse