IKKE IMPONERT: Pieter Serry, her fra Il Lombardia tidligere i høst. Bak lagkamerat Florian Sénéchal.

Ble hentet ut av sykkelgalla for dopingtest

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.11.18 19:20

Del på    

Nå går rytterforeningen ut mot dopingjegerne og krever tilbake respekten for privatlivet.

Tirsdag ble den flamske sykkelgallaen avholdt, hvor Yves Lampaert ble kåret til årets flandrien. Til stede var også en rekke andre sykkelpersonligheter, blant dem Lampaerts lagkamerat Pieter Serry.

Serry fikk imidlertid ikke med seg så mye av gallaen, ettersom et par dopingkontrollører hentet ham ut for en test.

– Dette er ingen spøk. Kan Pieter Serry gå til inngangen for en dopingtest, sa konferansier Karl Vannieuwerke like før gallaen startet, ifølge Tuttobiciweb.it.

Serry var alt annet en fornøyd med hendelsen.

– De hadde allerede vært hjemme hos meg, men jeg hadde allerede dratt (til gallaen) da de tok kontakt på telefonen. Enhver profesjonell utøver må indikere en utøver når han alltid er hjemme. For meg er det mellom syv og åtte på morgenen, men de kom på døra mi på kvelden, sa Serry selv.

Belgieren skal ha sagt til dopingkontrollørene at de «kom for å ødelegge kvelden hans» og at han «følte seg som var i fengsel med en fotlenke».

– Rapporter om tester under en begravelse

 

Rytterorganisasjonen CPA gikk onsdag ettermiddag ut mot hendelsen i en pressemelding, referert til av blant andre Cyclingnews.com.

– Vi kan ikke lenger se på denne fremgangsmåten som ikke tar hensyn til en persons rettigheter, som deres privatliv. Rytterne betaler to prosent av premiepengene deres for å gjøre disse kontrollene mulig. De er de eneste utøverne i verden som betaler for sitt eget anti-doping-arbeid fra egen lomme. Rytterne respekterer tiltakene som er nødvendig for å bekjempe doping i idretten, men det minste vi spør om å få i retur er respekt for privatlivet, sier CPA-president Gianni Bugno.

– Det har vært rapportert tilfeller hvor rytterne har blitt testet på bryllupsdagen, under en begravelse og på den første dagen på skolen til barnet sitt, hevder Bugno videre.

CPA har nå allerede snakket med det internasjonale sykkelforbundet (UCI) og syklingens anti-doping forening (CADF), og de vil videre undersøke hvem som utførte testen av Serry, om det var det belgiske forbundet, UCI eller CADF.

Rytterforeningen sier også at de vil se på muligheten for å sette opp en retningslinje for dopingkontrollørene for å beskytte rytterne rett til privatliv.

Tagget med: , ,

Les også disse