FÅR SJANSEN: Alexander Kamp har signert for Trek-Segafredo. Foto: Luc Claessen/Getty Images

Hektisk overgangsdag: Kamp får sjansen i WorldTouren

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 21.08.19 11:37

Del på    

Dansken én av flere ryttere som bytter lag.

(procycling.no): Danske Alexander Kamp har tidvis herjet i norske ritt de siste årene. Spesielt i 2018 markerte han seg virkelig, med seier i Sundvolden GP, andreplass i Ringerike GP, etappeseier og andreplass sammenlagt i Tour of Norway og seier i Lillehammer GP.

I år har Kamp ved flere anledninger vist at han fortjener å få sjansen på et WorldTour-lag, hvor spesielt kjøringen hans i Tour de Yorkshire imponerte mange.

Nå har også 25-åringen signert en toårskontrakt med Trek-Segafredo. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det er bra lag med en god organisasjon og gode ryttere. Jeg har allerede hatt noen gode samtaler med den danske sportsdirektøren Kim Andersen og jeg tror vi kan ha et godt samarbeid. Jeg ser virkelig frem til neste år, sier Kamp i en video postet på Twitter.

Mens Kamp flytter på seg, blir Jakob Fuglsang værende i Astana. Den danske 34-åringen hadde en glimrende sesong frem til Tour de France, hvor han dessverre veltet ut på den 16. etappen.  Fuglsang har signert en kontrakt for de to neste årene med Astana. 

Bora henter tysk stortalent

For Team Sunweb ble det ikke mye å juble for i årets Tour de France, men Lennard Kämna ble et virkelig lyspunkt i siste halvdel av rittet. 22-åringen klatret meget bra, noe som resulterte i en sjetteplass på den 15. etappen og fjerdeplass på den 18. etappen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Kämna har i lang tid vært regnet som et stort talent og ble juniorverdensmester på tempo i 2014. I Bergen hadde han nok et godt mesterskap, da han ble nummer to på U23-fellesstarten og var med på Sunwebs lag som vant lagtempoen. 

Tyskeren har vært i Sunweb siden 2017, men har nå signert en kontrakt med Bora-Hansgrohe for de neste to sesongene.

Lovende klassikerrytter til Deceuninck-Quick-Step

En toårskontrakt har også Davide Ballerini fått. Italieneren har syklet for Astana denne sesongen og har etablert seg som en meget lovende klassikerrytter, hovedsaklig i brosteinsklassikerne.

Det får han sjansen til å utvikle ytterligere når han de neste to sesongene skal kjøre for Deceuninck-Quick-Step.

– For meg er det å gå til dette laget en drøm. Da jeg snakket med Deceuninck-Quick-Step og hørte at de ville at jeg skulle sykle for dem, var det spesielt. Da jeg var yngre var første gang jeg så Il Lombardia da Paolo Bettini vant (2005 eller 2006) for Quick-Step. Da sa jeg til meg selv: «Ok, nå går jeg ut på sykkelen min og jeg vil sykle for det laget», sier 24 år gamle Ballerini i en pressemelding.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

 

Tagget med: , , ,

Les også disse