I BRUDD: Vita Heine angrep på den tredje etappen av OVO Energy Women's Tour. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Heine offensiv i Women’s Tour

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 15.06.18 15:27

Del på    

Hitec Products-Birk Sport-rytteren satte farge på etappen.

(procycling.no): Med en innlagt spurt etter 36 kilometer ble det vanskelig for noen å slippe unna på de innledene milene av den tredje etapepn i OVO Energy Women’s Tour.

Da Coryn Rivera (Team Sunweb) hadde tatt bonussekundene på spurten åpnet det seg imidlertid mer opp. Sammen med Ann-Sophie Duyck (Cervélo-Bigla) slet Vita Heine (Hitec Products-Birk Sport) seg løs, og duoen åpnet opp en solid luke til hovedfeltet.

I det man nærmet seg målgang i Royal Leamington Spa ventet to tøffe bakker, Edge Hill og Burton Bassett, og bakfra begynte angrepe på nytt. Favorittene Kasia Niewiadoma (Canyon-SRAM) og Elisa Longo Borghini (Wiggle-High5) angrep fra hovedfeltet, og prøvde å tette luken opp.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TO TRIUMFER: Sarah Roy tok Mitchelton-Scott sin andre etappeseier på tre dager. Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Samles til spurt

Over Edge Hill var Duyck først over foran Heine, mens duoen bak ble hentet av feltet. Med over 30 kilometer til mål fra Edge Hill ble det tøft for Heine og Duyck, med feltet drøyt halvminuttet bak. Med den lille ledelsen ble de to hentet før Burton Bassett, hvor kjøret fortsatte.

I en seleksjon opp Burton Bassett kom et felt på 35 ryttere seg løs og holdt hele veien til mål. Til tross for mange angrep inne på de siste kilometerne endte det i en spurt, hvor Sarah Roy (Mitchelton-Scott) var den raskeste, etterfulgt og Giorgia Bronzini (Cylance Pro Cycling) og Marianne Vos (WaowDeals Pro Cycling).

Sammenlagtleder Coryn Rivera spurtet inn til fjerdeplass og beholder ledelsen sin i rittet.

Hitec hang med

Selv om bruddforsøket ble kjørt inn, så hang Vita Heine med til målstreken. Det ble en liten splitt mellom de syv første og resten av feltet, der de tre nordmennene til Hitec-Products satt.

Susanne Andersen var lengst fremme, og ble nummer 19. Vita Heine og Ingrid Lorvik fulgte noen plasser bak vestlendingen.

To etapper gjenstår i det britiske femdagersrittet.

Tagget med: , , , ,

Les også disse